категорії: новина

Дитяче Євробачення 2009 : організація на нулі

теґи: дитяче євробачення, дитяче євробачення 2009, дитячій пісенний конкурс, організація євробачення, перший національний, пісенний конкурс, Євробачення

Вчора, 16 листопада о 19-00 в Українському домі стартував дитячий пісенний конкурс "Євробачення 2009". Головним організатором і режисером дійства виступив Перший національний канал. Мабуть саме тому Український дім нагадував великий ресторан аніж місце проведення культурної дитячої події.

Вино почали розносити одразу, і воно швиденько зникало у спраглих горлянках акредитованих журналістів, які до кінця вечора виглядали дуже "Достойно". Контингент дійства був не менш цікавим: діти-учасники, журналісти, декілька гостей і пані Юлія Тимошенко зі свитою. Пропускна система була жорсткішою аніж у Верховній раді, мабуть грипу боялися)

Але мова не про це. Організатори, серед яких, ми впевнені, не було ані педагога ані психолога, ані просто людини, яка має тяму у роботі з дітьми робили з бідними конкурсантами все що завгодно. Уявіть собі, цілий день возити і водити дітей, не зважаючи на те, що для деяких з них ще проходить процес аклиматизації і вони банально не встигли відпочити. О сьомій  привели їх в Український дім, посадили за столи, а потім почали грузити багаточисельними промовами про Україну і таке інше.  Навіть мати, яка має лише одну дитину знає, що увага дітей наприкінці дня розсіюється, а тим паче після тяжкого дня грузити їх ресторанною атмосферою – абсурд. Мабуть все це було зроблено для того аби іншим, окрім дітей не було нудно на дійстві, а може для того, аби здати звіти про те, куди ж діли 15 мільйонів у часи кризи). Найцікавіше було те, що наприкінці вечора якийсь завзятий РЕЖИСЕР (ХА-ХА!) Першого національного почав працювати за своїм сценарієм, влаштовуючи дітям то дискотеку на власний смак, мабуть думав він про себе як про ді-джея сільского клубу, посунув концерт, який діти просто хотіли послухати і розслабитися, але ця музика не була близькою РЕЖИСЕРУ (Ха-ха), тому концерт продовжився, але вже без дітей і нього)

Євробачення розпочали, якось так, для галочки, як завжди політизуючи мистецтво і паплюжучи його. Ведучі вечора – це окрема тема розмови, вони чомусь, мабуть за сценарієм, доки йшов прямий ефір намагалися показати деякі політичні колізії на весь світ. Так провакували представницю Росіі, запитаннями, чи нічого з нею не сталося по дорозі в Україну) Ні! – відповіла дівчинка. Ведучі прокоменьували – Ось бачите, все добре і Україна радо зустріла представницю Росії. Потім у грузинських дівчат запитали російською мовою чи вони говорять нею. На що вони замахали головою. А! сказали ведучі, посміхаючись в камеру. Тоді будемо розмовляти англійською. А тим часом, у гардеробі ми на власні вуха чули російську мову цих дівчат. І виникло запитання: НАВІЩО ВИ ПОЛІТИЗУЄТЕ ДІТЕЙ? Чи ви просто прикриваєтеся ними?

Що буде наступними днями – невідомо, але 21 листопада 13 країн світу буде вболівати за своїх дітей!

Першому національному хотілося б побажати одне – заведіть справжнього спеціаліста, який розбирається в психології дітей і тоді наступний млинець у вас вийде вже не такий зіпсований.