Підсумки Міжнародного літературного конкурсу "Гоголь-фентезі"2009р.

Звертаю увагу літераторів, сценаристів, режисерів на непересічну подію: завершився перший Міжнародний фестиваль мистецтв "Гоголь-фентезі" на честь Рудого Панька.Фестиваль  складав з двох конкурсів: літературного та ілюстрацій.

Перша частина конкурсів проводилась на сторінках офіційного сайту фестивалю www.art-krug.com , У результаті творчого літературного конкурсу перемогу отрималі : Волик Маряна (м.Черкаси) та у конкурсі ілюстраторів – Кисельова Євгенія (м.Севастопіль).У літературному конкурсі  львовянки -Замойська Мирослава відзначилась трьома творами:"Білобог та його тінь","Звіздар", "Літавиця", а у конкурсі ілюстрацій-Гоїн Марія проілюструвала "переможний" твір "Чортівня"(Волик М.) та виготовила додаткові статуетки-призи("Козак Чуб" та "Чорт").

По результатам творчих конкурсів надрукована літературна збірка "Гоголь-фентезі"2009р. з 19 творами (17 авторів) які були проілюстровані 29 ілюстраціями (9 авторів).Цю збірку вже отримали всі автори, та її можна замовити на сайті фестивалю.

Цей конкурс відмінний від інших таким;

-у Міжнародних конкурсах прийняло участь 160 авторів, які надали 189 творів (та ілюстрацій),

-літературний конкурс проводився на двох мовах: українській та російській,

-вперше були поєднані два види мистецтва:література та живопис.. результатом яких став друк збірки "Гоголь-фентезі" 2009р.

З 1 січня 2010р. оголошений Другий Міжнародний мистецький фестиваль "Гоголь-фентезі" 2010р., який також складається з двох конкурсів(літературного та ілюстрацій).

Основне гасло конкурсів: "Геть орків та гоблинів-це не наші герої! Давай наших відьом та чортів!"

Твори викладаються на сайті фестивалю, за них голосують, обговорюють.Вже викладені перші ілюстрації до творів.

В цьому році найкращий ілюстратор отримає від партнеру фестиваля (студія "Wezom") сайт-визитівку з можливістю додавати свою галерею творів.

Також партнером фестивалю "Гоголь-фентезі" став Херсонський академічний державний музично-драматичний театр ім.М.Куліша.Частина презентацій збірки "Гоголь-фентезі"2009р. відбудиться на фестивалі театрів "Мельпомена Таврії" у травні 2010р.

 

З повагою, Директор фестивалю,Голова журі конкурсів Валерій Кругов.