категорії: блоґ-запис

Фото-весна у Лені Рішеншталь

теґи: фото, фото київ, фото студія, фотограф, фотографи, фотосесія
      Трапляються ж такі живучі творчі особистості: спочатку танцює, потім знімається у фільмах, потім сама фільми знімає.. не вийшло, невгодна? ну нічого, є більш інтровертне мистецтво фото. Такий-от шарж-ланцюжок кар'єри несамовито величної Лені Ріфеншталь, вічно юної жінки, яка прожила ціле століття та ще один рік.

    Ось вона ще юна і рум'яна акртиса:

Трішки макіяжу 20-х не завадить навіть супер-Лені:


    Бути актрисою насправді дуже нудно, якщо ти сама знаєш як знімати фільми. Лені знала це чудово і ось фото-документи тих чарівних моментів:
   Як відомо, Ріфенштайль, отримала замовлення від Третього Рейху на пропагандиські фільми. Подейкують, що Лені навіть замінила на деякий час для фюрера екс-кохану Гєлю, але то її приватна справа. Суть же полягає у тому, що хоч її за ті фільми і страшенно всі ненавиділи й лаяли, і через них вона не втілила свої наступні проекти, ті стрічки вважаються заслуженими шедеврами документального кіно.
   Ось Лені і Адольф-Стильний-Вус: 

   
  

   Згодом, коли всі зрозуміли, що Гітлер остаточно програв, то стали страшно лаяти Лені:
– Ах ти, негіднеця, з таким-то злодієм працювала! Ату її, Ату!
   Дякувати Богу, Лені не опанували суїцидальні примари і вона, так-сяк оговтавшися, стала фотографувати. А фотографувала вона теж по-особливому. В 56 років, бере валізку, кладе в неї камеру і прямує до Африки. А там, не мало, не багато, вона відкриває нубійське плем'я у Судані й документує їхні красиві оголені торси й кінцівки. Народ у шоці. Навіть самі науковці не знали ще про таку прекраснодупу африканську спільноту. Отака-от Лені піонерка.

   Потім, у 71 рік, ця поважна леді вирішила зануритися у глибини. Опанувавши тонкощі підводної фотозйомки, вона винурювала із метрами досконалих світлин.
   Ось так вона виглядала у цей період:

   Справжня красуня! Свою 101 річницю зустрічала із коханим 61 річним оператором – вони разом були чудовою парою. Ця жінка танцювала, грала, знімала і фотографувала – вона вихопила найбільший шматок піци життя серез всіх відомих мені особистостей. Слава їй і хвала! А ще істинне захоплення перед таким красивим Титаном.
   Для справжніх гурманів, – фільм Тріумф волі:

http://www.youtube.com/watch?v=x6-0Cz73wwQ


а для спраглих до першоджерельної інформації, сайт Лені Ріфенштайль: http://www.leni-riefenstahl.de/


підготувала СтудіяФотоЛялька www.photodollstudio.com