категорії: блоґ-запис

Осінній "Медвін" в персонах: альтернативний погляд

теґи: Г@к, Гоголівська академія, Гоголівські читання, Клуб "Київ ПОЕТажний", Літстудія "Перехрестя"

Якщо хтось слідкує за репортажами з літературних ярмарків на провідних новинно-літературних сайтах, то не міг не помітити: нам щоразу, від Медвіну до Медвіну, від Медвіну до Львівського форуму у фотозвітах показують одних і тих самих персон, зірок – як вони проводять автограф-сесії, сидять на стендах і посміхаються, п’ють каву за столиками, як вони готують якісь страви за екзотичними рецептами на "літературній кухні" тощо...

Проте книжковий ярмарок – подія значно ширша, в ній беруть участь набагато більше авторів, ніж це показують репортажі. І хто потрапить в об’єктив і на сторінки сайтів, залежить авжеж не від таланту, цікавості чи творчих успіхів авторів, а виключно від їх стосунків із "піар-машиною", яка вже набрала обертів на українському літературному ринку.

Тому я вирішила зробити альтернативний "Осінній "Медвін" у персонах" – репортаж з того самого Медвіну, але показати тих цікавих талановитих авторів, яких в упор не бачать серйозні об’єктиви (бо ж літераторів багато, читачів мало, на всіх не вистачить :-) )

Я фотографувала тільки гуртові музично-літературні читання в рамках 14-го книжкового ярмарку Медвін. Це цікаво тим, що з одного боку на сцени потрапляють досить відомі у творчих тусівках автори, а з іншого – туди не затусовуються "розкручені зірки". Ось такий цікавий прошарок літераторів... Знайомтесь!

Ольга Угнівенко. Художниця, поетеса, співачка, дизайнер і модельєр. На музично-поетичних читаннях Клубу "Київ ПОЕТажний" виконала декілька своїх пісень.

Валя Захабура. Поетеса, композитор і виконавиця. Її можна зустріти на багатьох музично-літературних заходах і фестивалях. Авторка збірки поезій "Ятоморе".

Вікторія Осташ. Багаторічний керівник літстудії "Перехрестя". Поетеса, викладач. Авторка поетичних книг "САД-О.К." та "Візії"

.

Василь Калита. Публікується на сайтах "Гоголівська академія", "ХайВей". На Г@ківських читаннях представляв свою нову книжку "студентської прози" – "Архаровці".

Цю даму можна не представляти. Втім, Антоніна Спірідончева. Учасник спільнот "Перехрестя" та "Київ ПОЕТажний", автор книг "Весна-поетеса" та "Бізнес-провокація". За сумісництвом автор даної статті і фотографій до неї.

Я брала участь (читала поезії) в усіх трьох заходах – на яких зроблено фото. Власне тому й було зроблено фото і тому я можу розповісти, хто тут хто)))

Діма Княжич. Його можна зустріти на багатьох поетичних читаннях. Учасник кількох літературних спільнот, зокрема літстудії "Перехрестя". Автор збірки поезій "Бурштиновий причал".

Заза Пауалішвілі. По-моєму, він виступає на усіх можливих поетичних читаннях і публікується на усіх (за деяким виключенням) поетичних сайтах. Завсідники літературних заходів його вірші знають напам’ять.

Надія Позняк. Активний учасник сайту "Г@К", член журі літнього Г@Ківського альманаху. На читаннях представляла свою прозу та поезію.

Леся Мручківська. Переможець Міжнародного літературного конкурсу "Гранослов-2004" у номінації "проза", за результатами якого вийшла друком перша книжка – збірка прозових творів "У пошуках ноти" (Київ, 2005).

Максим Меркулов. Поет, автор тонких іроній, член літстудії "Перехрестя".

Володимир Осипенко. Відомий у літературних колах тусовщик. Звукорежисер. Пише поезії, поезії в прозі, мікропрозу.

Наташа Гончарова. Пише поезії російською мовою, учасник літстудії "Перехрестя".

Марина Єщенко. Автор віршів і прози, публікувалась у періодичних літературних виданнях та колективних збірках, учасник кількох літературних спільнот, зокрема студії "Перехрестя".

Оксана Усова-Бойко. Поетеса, Очільник клубу "Київ ПОЕТажний".

Маргарита Метелецька. Поетеса, авторка поетичних збірок "Моє Вигоєння Плакуче", "Дивний сонях", "Я бачу Бога у травичці", "Ця панна у рожевім капелюсі", "Лілея", "Ломтик медового месяца". Нещодавно вийшли ще дві поетичні книжки авторки. Також публікувалась у ряді колективних збірок. Учасник клубу "Київ ПОЕТажний".

Надія Чорноморець. Працює в жанрі сонета. Авторка збірок поезій "Перевесла" та "Валторнові колисанки". Активний учасник клубу "Київ ПОЕТажний".

Олена Кочергіна. В творчому доробку любовна, громадянська і філософська лірика, а також пародії, гумористичні та іронічні вірші. Олена не лише поетеса, але й художник, композитор та виконавиця пісень. Активний учасник клубу "Київ ПОЕТажний".

Олег Нікоф. Поет і видавець. Автор влучних іронічних поезій і стьобів. Його вірші часто цитуються в інтернеті на форумах. Пише російською мовою. Активний учасник клубу "Київ ПОЕТажний".

Алла Мигай. Поетеса і казкарка, а також композитор, музикознавець, співачка. Працює музичним оглядачем на Першому національному каналі. Учасник клубу "Київ ПОЕТажний".

Микола Колісник. Організатор музично-поетичних вечорів пам’яті Леоніда Бикова. Учасник клубу "Київ ПОЕТажний".

 

Члени клубу "Київ ПОЕТажний" у піднесеному настрої))) Ольга Угнівенко, Володимир Пономаренко, Микола Колісник та Олег Нікоф.

Отакий вийшов репортаж. Дивіться, читайте, знайомтесь (а краще приходьте на їх заходи)! Можливо, скоро про цих людей писатимуть і серйозніші журналісти на сайтах, що вважають себе рупорами літературних новин. :-)