категорії: блоґ-запис

ВСТУПНА КАМПАНІЯ-2010: ДОКУМЕНТИ АБО СМЕРТЬ

теґи: абітурієнт, вступ, вступні іспити, студент

Липень. Спека. 30, 4асом 35 ˚С . Корпус Львівського Національного Університету імені Івана Франка. Паба-ба-бам (загрозливий барабанний бій). Під приміщенням снують сотні загублених абітурієнтських душ. Їхні обли44я пітніють під тягарем палю4ого сонця, їхні погляди сповнені невпевненістю, їхні руки загромаджено якимись паперами. Між бідолашних недостудентів поважно походжають батьки. 4ути голос представника приймальної комісії: «35 -й! 36-! 37-й! 37-й!! 37-й!!!».

 

Представник приймальної комісії

П.І.Б.: засекре4ено

Вік: 50 років

Псевдо: камікадзе

4оловік 50-ти років, який, на свою голову, погодився брати у4асть у вступній кампанії-2010. Обов’язки його полягають у регулюванні безперервного потоку загублених абітурієнтських душ до входу в університет та оголошенні порядку проходження людей до ВУЗу. У культурному світі таких називають PR-менеджерами – люди, які відповідають за зв’язки з громадськістю.

Загублена абітурієнтська душа – абітурієнт, якого присунули за руки на незрозуміле,  незнайоме йому місце і все вирішують за нього, 4асом недбало штурхаю4и у спину і наказую4и: «Підійди, підійди-но ближ4е!!!». Загублені абітурієнтські душі відзна4аються повною апатію та абсолютною покірністю. Особи страждають комплексом невпевненості в собі та неймовірною жертовністю.

Списки – спроба врегулювання абітурієнтів до корпусу, наведення порядку серед загублених душ, ознака абсолютної вселенської влади (як булава 4и скіпетр). Афоризм: «Хто володіє Списком, той володіє усім світом». Список складається найініціативнішою мамою, яка вносить до нього прізвище та ім’я абітурієнта, а натомість нарікає якоюсь цифрою. І ти вже не Вікуся, не Дзіана4ька, 4и Кацька, а № 75, 156 або (не приведи Господи) 652.

 

!!!!!!!!!

!!!!!!!!!

!!!!!!!!!

!!!!!!!!!

Мами – напівмвфі4ні істоти, які узурпували владу і встановили свої порядки у вступній кампанії-2010. Особи безжальні та небезпе4ні, не4утливі до клімату, людських бід та 4ерг. Саме мами керують загубленими абітурієнтськими душами і спрямовують їх (як їм здається) у потрібне русло. Здатні до в4инення бійок, супере4ок та лайливих полілогів. Намагаю4ись «осправедливити» вступну кампанію-2010, здійснювали жорсткий контроль над усім процесом. Першого ж вступного дня, за нез’ясованих обставин, мами таємни4е знищили Список, 4им зруйнували усю систему 4ерг.

4ерга – випробовування на стійкість та живу4ість. Рі4 неприємна та марудна. Перші 4ерги з’явилися ще за 4асів Мезоліту, коли перші неандертальці стояли в 4ерзі за свіжою мамонтятиною. У вступній кампанії-2010 4ерг було дві: перша – для підготовки документів, друга – для їх подальшої зда4і. 4ерги строго контролюються мамами, порушників жорстоко карають. 4ерга займає два дні, тому 4астина абітурієнтів із сім’ями розтаборовується прямо під корпусом університету.

 

Приймальна комісія – колектив виклада4ів та студентів-практикантів, прире4ений на 9-годинне споглядання загублених розгублених абітурієнтських душ, на безкіне4ні сварки з мамами та косі погляди у свій бік. В о4ах батьків та абітурієнтів є вкрай негативними персонажами, хо4а виконують свою роботу відповідально, оперативно і самовіддано. Робота приймальної комісії най4астіше не цінується і підлягає нищівній необґрунтованій критиці. Із вуст славнозвісних мамів лунали пропозиції відмінити святу техні4ну перерву для приймальної комісії у зв’язку з повільним прийомом документів.

 

З ети4них міркувань і 4ерез невели4ку забудькуватість усі імена персонажів змінено.

 

Зю Побережнюк

molod.in.ua