категорії: новина

3 червня "Брати Гадюкіни" влаштують наймасштабніший джем-сейшн в історії української музики

теґи: Брати Гадюкіни, Київський Палац Спорту, Палац Спорту, Сергій Кузьмінський

Брати ГадюкіниПідготовка концерту пам’яті Сергія Кузьмінського, що відбудеться 3 червня в київському Палаці Спорту, вийшла на фінішну пряму, а з кожним днем організатори оприлюднюють нові деталі події. Тепер стало відомо, що окрім двох десятків найпопулярніших рок-зірок, в концерті «Я Вернувся Домів» братиме участь струнна група симфонічного оркестру та хор, які також виконуватимуть хіти «Братів Гадюкіних».

«Концерт пам'яті Сергія Кузьмінського готується в кращих традиціях рок-концертів, а його репетиції проходять щодня. В студію приїжджають групи, які безпосередньо беруть участь в концерті, та грають разом з музикантами "Братів Гадюкіних" – розповідає режисер-постановник шоу Михайло Крупієвський -  "Аранжування пісень пропонували самі групи, але в процесі спільних репетицій досягається єдине стилістичне рішення. Сергій Кузьминський та "Брати Гадюкіни" були першими рок-музикантами в Україні, які в своїх піснях створили незабутні образи наших співвітчизників, вони першими збалансували любов і сарказм по відношенню до своїх персонажів. Головне те, що вони зуміли зафіксувати людей тієї епохи та настрій самої епохи. Вражає, що при цьому самі пісні не втратили своєї актуальності сьогодні».

Візуалізувати пісні було вирішено за допомогою мультиплікації на великому екрані, розташованому в центрі сцени. Анімація готується практично на всі пісні, над нею зараз працюють три групи художників у Києві та Львові. Сама сцена буде винесена на 12 метрів у партер, що зробить комфортним перегляд концерту глядачам усіх секторів Палацу Спорту.

«Останнім часом не пригадаю в Україні рок-концертів, в яких брала б участь така кількість найпопулярніших українських груп. За своїм наповненням та атмосферою він буде скоріше схожий на рок-фестиваль. Може так статися, що ідея створення рок-фестивалю пам'яті Сергія Кузьмінського з'явиться саме під час цього концерту.  Глядачам, яким пощастить побувати на цьому концерті буде по-справжньому весело, смішно, сумно, а місцями навіть страшно. На мій погляд в цьому і буде його унікальність» – каже режисер-постановник триб’ют-концерту «Братів Гадюкіних» Михайло Крупієвський.

Вирішено до 15 червня подовжити термін відкритого конкурсу реміксів на найпопулярніші хіти «Братів Гадюкіних», що з 25 квітня триває на офіційному сайті концерту пам'яті Сергія Кузьмінського. По закінченню конкурсу, музиканти «Братів Гадюкіних» визначаться зі списком реміксів, яким буде надано статус офіційних, а їх автори отримають всі права на будь-яке подальше використання  треків.

Після травневих свят визначився остаточний склад учасників триб’юту «Братів Гадюкіних». 3 червня пам'ять Сергія Кузьмінського виконанням його пісень вшанують: «Океан Ельзи», «Ляпіс Трубєцкой», «Бумбокс», «Воплі Відоплясова», «ТНМКонґо», «Брати Карамазови», «ТІК», «ДахаБраха», Тарас Чубай, «Димна Суміш», «Пікардійська Терція», «Гайдамаки», «Мертвий Півень», «Кому Вниз», «Мандри», «The Вйо», «Перкалаба» та «Mad Heads XL».

Кожен глядач концерту отримає в подарунок до свого квитка cd-збірку «Я Вернувся Домів», на якій видано 15 хітів «Братів Гадюкіних» у виконанні найкращих українських рок-зірок. 3 червня буде офіційно презентовано останню музичну роботу Сергія Кузьмінського – альбом «Mовленнєк», в якому той виступив в якості композитора та саунд-продюсера.