категорії: блоґ-запис

Громадський патруль на вокзалі: депутатське самозахоплення ліквідовано!

теґи: вокзал, депутат, корупція, мисик, патруль, патріоти, Харків

Коротко про основне: вже близько року на Південному Вокзалі пустує шмат території поблизу метро: плитку зірвано, територію огороджено, одним словом, підготовка до розширення Кулиничів .

Громадські активісти вияснили, що ніяких документів на будівництво немає, начальник вокзалу говорить, що вони оформляються, однозначної відповіді ніхто не може дати. Нардеп Володимир Мисик (він же співзасновник ТОВ «Кулиничі») звернувся з телефонним дзвінком до активістів, щоб ті припинили цікавитися справою, на що вони ще раз повторно запитали «Чому плитку знято, документів немає, а територія огороджена?». Розмова завершилася розпачливими обіцянками «вивести п’ять тисяч людей для протесту» й погрозою зателефонувати Президентові.

Невдовзі Мисик особисто приїхав і зустрівся з представниками Громадських організацій, які патрулюють вокзал. Тривала розмова, провокаційні фрази не виявилися результативними для нього. Висловлення на кшталт «я можу розпочати будівництво і без документів, але це ж типу не правильно» є свідченням укоренілих гепиних стандартів. Патріоти дали зрозуміти, що готові покласти плитку в якості волонтерів, а також висловили чітку позицію й умову, що будівництво буде розпочато лише у разі наявності відповідних паперів: «зніміть огорожу, покладіть плитку, будуть  документи – тоді й розпочинайте будівництво».

Сторони домовилися вирішити питання до вечора, депутатської пихи як і не стало, черговий приклад, коли усталена корупційна система й знахабнілість держлиць дали осічку.

Самозахоплення не вдалося! Представники громадських об’єднань і надалі будуть пильнувати за порядком!

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=758765444249287&id=710809685711530