категорії: блоґ-запис

Народичі

теґи: народичі, ''Полісся'', чорнобильська зона

Ітак браття, наша регулярна рубрика: портал у Полісся.

Якшо ви вже поохотились на сомалійських піратів з базукой, злітали до племен-людожерів і повоювали за сирійських повстанців, лишилась тільки одне — побувать в Народичах. Але не кажіть, шо я не попереджав. Якщо ЛНР таки визнають і воно захоче відкривать посольство, то робить це треба точно там.
Знаходяцця вони в приємній близькості від чорнобильщини і розвеселі дев’яності лишили на автохтонах чудесний відбиток з мародьорочки, вінта і денатурату. Якщо в місцях поближче до Прип’яті і Чорнобиля села збереглися більш-менш, то тут місцеві розтягнули все, до останньої цеглинки. Чудовим прикладом Західної Зони, ілюстрацієй так сказать, є славне село Пухово, від якого лишився тільки знак. 
По хорошому якшо, то після бабах-ЧАЕС жити тут нільзя. Багато людей звалили, але багато лишилось. Вийшло так, шо в цьому славном городку десь третина будинків кинута. Якшо вам цікаво як буде виглядати ваш райцентр після апокаліпсису — велкам. Нє чєта, канєшно, Торезу і Антрациту, але свій колорит. Вихватить по їбалу тут, ну як сказать, дуже просто. Шоби були понятні масштаби бєдствія важно знать, шо саме Народичі довго лідирували по кількості абортів. А з достопрімєчательностєй треба відмітить кинуті п’ятиповерхівки і таку само раздестроєну лікарню. 
Я от все намагаюсь підібрати шось, з чим порівнять ці Народичі. Якось я вписався у дівчат у Львові і вони розказали про чудове місто рівненської області зі співочою назвою Здолбунів-2. Там у них якийсь завод чи з вапном зв’язаний чи ше з якимсь гімном білим. Так з труби хуячить отрава у воздух так, ніби ТЕЦ парує в -25. Ну і ясно, якшо в таких умовах відкрить форточку, то екран тєлєвізора середнього здолбунівця хвилин за тридцять вкриється білим гамном і його треба буде протирать, шоб побачить любиму морду якубовича і барабан. 
Ясно, шо листя на деревах при таких раскладах всігда мають приємний, білій відтінок. Японці якісь помоч рішили. Кажуть мужики, у вас народ страдає, давайте ми вам ультранові фільтри підгоним на ці труби, шоби повітря нормальне було, бесплатно зовсім. Тіки ви те гамно шо у фільтрі будете нам віддавать. Канєшно, наші не погодилися. Ми ж не лохи шлак японцям віддавать?
Традиції в Здолбунові-2 теж розвинуті. Наприклад, традиція колективного махача. І в замєсах мають обізатільно приймать участь всі, молодьож тоже. Вона може плакать, бояцця, але прийти треба. Так того вимагає спільнота. Фіналом такого замєса є, теж традиційне, розбивання чиєїсь башки об ворота школи, з яких кровяку вже давно смивать перестали. 
Ну, або славне місто Нароўля. Був я колись в Нароўлі. Навіть два рази, простигосподи Це такий непоказовий райцентр Гомельського району брацької ряспубліки Бялорусь. Непоказовий, того шо Мозир поруч відпідарашений до блиску і бордюри відфарбовані під лінійку. В Нароўлю бацька мабуть не їздив, того шо дестрой і заброшені хати в центрі міста, неможливо купити свіжу газету «Припяцька праўда» і сигарети «Мінськ-7» по низьким цінам в магазині, на східцях якого сплять два алконавти в середу о 12:00. Літо тут сказало стоп. Дідуня побачив фотік і начав кричать шо ми мириканські шпіони.
До речі, Нароўлю, як і Народичі мали відселяти післа аварії на ЧАЕС, але вирішили лишить. Зря. Міста-побратими. Так от, я про шо, Здолбунів-2 і Нароўля — яппівілі у порівнянні з тим, шо можна побачить в Народичах.