категорії: блоґ-запис

Сонечка закликає всіх дітей та їхніх батьків саджати фруктові дерева

теґи: День землі, Мистецька ініціатива "Для дітей", Сонечка, Фруктова країна, діти, екологія, фруктовий сад

 

В рамках Всеукраїнської програми «Фруктова країна» в українських містах почали з’являтись фруктові сади.

 

Перший сад з 140 фруктових дерев було висаджено 22 квітня 2010 року в рамках благодійної акції «Подаруй дихання дітям» на території Дитячого онкологічного центру.

Захід був приурочений до Міжнародного дня Землі і 90-річчя Онкоцентру.

 За традицією, в День Землі, народи різних країн дбають про «легені планети» – висаджують дерева та озеленюють території. У цьому році зірки українського шоу-бізнесу вирішили подбати не лише про «легені планети», а й про свіжі фрукти для дітей.

Ініціатива допомогти дітям київського Онкологічного центру отримала підтримку Всеукраїнської програми «Фруктова країна». Мета Всеукраїнської програми «Фруктова країна» – привернути увагу громадськості до зменшення вживання українських фруктів, до катастрофічного скорочення садів в Україні і, відповідно, нестачі місцевих фруктів, і об'єднатись в рух по виправленню ситуації.


Під час акції, спільно з дітками і персоналом онкоцентру Тарас Тополя (група «Антитіла»), Alyosha, Марк Савін і репер Тамерлан посадили на території лікарні цілий фруктовий сад.

 До програми також долучилась Сонечка, символ Мистецької ініціативи «Для дітей» та всього дитячого руху в Україні. В рамках заходу дівчинка посадила вишню. Надалі за деревом пообіцяли доглядати діти з Онкоцентру.

 Сонечка закликає всіх дітей та їхніх батьків саджати саме фруктові дерева, споживати українські фрукти і приєднуватись до громадського руху по виправленню ситуації.

 Наступні заходи посадки фруктових садів відбудуться у Львові (1 травня), потім – Одесі, Дніпропетровську, Харкові та Донецьку.