В Україні почали проводити уроки з казкознавства

теґи: Казкова карта України, діти, казки

IMG_1019В рамках Всеукраїнського проекту з розвитку українського казкарства «Казкова карта України» автор проекту Марина Применко провела «казковий урок» в першому класі однієї з київських шкіл.

Головною метою виховного заняття було збагатити знання учнів казками рідного краю та розповісти в ігровій формі про географію казкових персонажів.

Як показали результати конкурсу «Назви казку за ілюстрацією», діти майже не знають українські казки. Серед українських казкових персонажів вони впізнали Колобка, Івасика-Телесика, Козу-дерезу. Незнайко, Кирило Кожум’яка, Котигорошко, Лис Микита, Веснянка, Кося Вухань та інші залишилися невпізнаними. Своїми улюбленими героями маленькі учні називали Нінзя-Черепашкок, Пінокіо, Білосніжку, персонажів Діснея.

Під час уроку дітям розповіли про українські казки і закріпили знання фізкультхвилинкою – грою в м’ячик на вибування тих, хто не називає казкового героя. Маленьким вихованцям школи «Афіни» урок сподобався. Вчителі висловили необхідність проведення подібних уроків і запросили автора уроку провести ще декілька занять.

Як повідомила Марина, незабаром сценарій уроку з’явиться на сторінці проекту. Вчителі зможуть проводити за ним нестандартні уроки за допомогою підручних засобів. В планах проекту – проведення «казкових уроків» по всій Україні.