категорії: музика інтерв'ю

Абздольц на фестивалі "Уніж": Колбасун - новий фест-символ

Якщо пересічного меломана спитають про саме яскраве і неординарне на українській сцені, то перелік буде невеликий. Але в нього обов’язково увійде Абздольц. Фастівський гурт, вже не один рік пропагує ідеї власного жанру – „трахторного року”, що, хоч і з перемінним успіхом, стійко затвердилися на українській сцені. Гурт нещодавно закінчив свій „Турчик”, на підтримку ще невиданої другої платівки, дав концерт на Sziget-party, а тепер – відвідав „Уніж”, почавши серію несамовитого драйву другого дня. Перестрівши гурт третього дня, вмовив їх прокоментувати виступ, фестиваль та плани на майбутнє.

Хлопці, поділіться враженнями про „Уніж”.

Міхуїл (фронтмен, вокал, гітара): Враження – чудові. Природа хороша, річка. Я з собою узяв два спінінги – перший день сидів, рибалив. І другий – до чеку і після. Правда, не ловиться чомусь нічого.

Пасяка (клавіші): От і Федот (Перкалаба – прим. автора) теж намагався. І нічого. Дивні у вас тут річки...

Що найбільше сподобалося і не сподобалося на фестивалі?

Міхуїл: Сподобалося те – що гарно і ситно годують. Бо на інших фестах з цим біда.

Пасяка: А ще туалети сподобалися. Можна посидіти, подумати про вічне. Не сподобалося – відсутність в продажі сигарок. Їх ніби і немає, але всі курять. Приходиться одягати наплічника і йти гуляти за тридев’ять земель у магазин.

Як розцінюєте свій виступ на фестивалі?

Міхуїл: По публіці розцінюємо. Публіка гасала, здіймала куряву, слемилися. Значить сподобалося, і виступ був хороший.

Пасяка: А я розцінюю по жіночим трусам. Трусів не було – значить виступ поганий.

Що можете розповісти цікавого з того, що трапилося з вами на фесті?

Пасяка: Коли займалися з Мішею рибалкою, то знайшли в траві дивну тварину...

Міхуїл: Ми назвали її колбасун. І в неї були прищики на носі, але чомусь всі опущені додолу. То ж нам прийшлося терміново нести його до штабу, де ми з великим трудом і зеленкою змогли спасти вимираючий вид.

Пасяка: Тепер думаємо зайнятися їх розведенням в нелегких франківських умовах.

Міхуїл: І запропонувати організаторам, як майбутній символ фестивалю.

Розкажіть про те, як проходив ваш „Турчік”?

Міхуїл: Прекрасно проходив.

Пасяка: І ще чудовіше пройшов.

Міхуїл: Насправді, ми переконалися, що у кожному місті є свої люди, які знають і люблять Абздольц. На жодному з концертів менше трьох чоловік на нас не приходило.

Пасяка: А це вже безперечний факт нашої популярності. Думаю, навряд чи Віктор Павлік міг би таким похвастатися.

Як довго ще чекати на другу платівку? І чи є у неї назва?

Міхуїл: Багато речей з другої платівки вже готові і не один рік радують невеличкий шарабан наших шанувальників. Але ж хочеться і вразити – за останній час з’явилося багато нових речей, до того ж у нас з'явилися клавіші. Треба багацько ще всього переписати, переробити і передумати, тож про дату виходу говорити поки зарано.

Пасяка: Назву думаємо дати просто – „Абздольц”. Або ще була ідея дати назву „Швидка Настя”. Правда, за той час ні Насті, ні „швидкої” ми вже давно не бачили. Ще вчора нам розказали нове слово – „Піздойценшварц”. Взяли його до уваги. Та і „Колбасун”. Теж, думаю, непогана назва.

Після дивного „Чебурашка” та підпільного „Шахтар” у гурту не було жодного кліпа. Чи плануєте щось знімати надалі?

Пасяка: Дайте грошей – знімемо.

Міхуїл: Ідея навіть не в грошах, а в іде, концепції та потрібності. Поки ні одного, ні другого, ні третього не бачу.

По закінченню фестивалю будуть ще виступи? Чи плануєте зайнятися студійною роботою?

Міхуїл: Плануємо виступити в Хмельницькому та Тернополі. Ще у Києві запланований благодійний виступ на 6 число, разом з O.Torvald. (Виступ був спрямований на збір коштів для хворих дітей. Зі своєю благородною місією він справився достойно – прим. автора) Приходьте, будемо раді бачити.

Пасяка: А за роботу сідай-не сідай – справи все одно немає. Бо літо надворі і треба гуляти, їздити, відпочивати. Прийде осінь, підуть дощі – от тоді і буде студійна робота.