Андрій Бондар: "Лише раз зізнався гарній дівчині, що я письменник"

теґи: Андрій Бондар, Софія Андрухович, мужики, секс, секс з сучукр

Андрій Бондар, Олександр Ірванець, Януш Ґловацький, Степан Захаркін, lady in red в композиції Андрій Бондар – мій улюбленець. Його білу шкіру і еротичну волохатість на мармизі я б присипав екзотичними приправами і, скажімо кетчупом. Так, Бондару підійшов би саме кетчуп, майонез – надто солодко, та й в майонезі є яйця, а для Андрія  яйця – наболіла тема. Бондар живе з дружиною Софійкою Андрухович в лісі, за інформацією папуасів – під Києвом у курортному Ворзелі. Раніше Андрійко був дуже сексуальним хлопчиком з лисою макітрою, але з часом і старінням естафету літературної лисини передав пузатенькому Богдану-Олегу Горобчику, плем'я кумбаї вважає заміну не дуже рівнозначною і вимагає повернення Андрія Бондара до лав білолисих.

  •  Яке співвідношення сексу і творчості у твоєму житті?

Секс  і творчість існують у своїх  зонах і зазвичай не перетинаються. Хоч іноді здається, що «прихід» від творчого акту може бути сильніший  від статевого задоволення. Мене мало цікавить секс у власному писанні. Я маю його досить у житті. Хіба що його нарочито літературизовані, а тому збочені форми, що випливають не з мого особистого досвіду. Мене завжди вабила порно-література, механізми влади і підпорядкування… Але це надто велика тема. 

  • Чи  відчуваєш себе секс-символом? Завжди впевнений у собі? 

Секс-символ – це категорія маскульту. А я в лісі живу і з невеликою охотою буваю на людях. Тому від маскульту та його сексуально-тілесних концепцій я далекий. Те саме з упевненістю: я досить стриманий у своїх бажаннях чоловік, тому не потребую самоствердження за рахунок інших людей. 

  • Яку частину твого тіла партнери зазвичай називають "найеротичнішою"? 

Одна  дівчина колись дуже давно казала, що в мене дуже еротичні пальці. Але  коли я сказав їй, що еротичнішим  від пальців є бруд під нігтями, вона страшенно образилась. Їй так ніколи й не судилося стати моєю дівчиною. Інші вважають, що в мене досить еротична голова, череп. 

  • Скільки в тебе було жінок за життя? Які  найкращі (можна без імен)? Опиши  їх! Чим вони тебе вразили?

Жінок було небагато. Кількість не має особливого значення, як на мене. Це ж не спорт. Скажу лише, що ці жінки були різноманітні – за походженням, заняттям і віком. Їх неможливо описати. Кожна залишила якийсь слід, шрам або опік на мені. 

  • Андрій Бондар цікавитьсяЩо  треба дівчині щоб завоювати твоє серце? 

Я боюся, коли дівчата завойовують моє серце. Часто зі своїх стін я ллю на них гарячу смолу і розпечений смалець. J Тому що люблю в найповнішому значенні цього слова тільки одну жінку. 

  • Що  тобі треба, щоб завоювати серце  дівчини? 

Я не завойовую дівочі серця! Мені вже 35, побійтеся Бога. 

  • Чи  віддавались тобі дівчата лише за те, що ти письменник?

Лише  один раз я зізнався гарній дівчині, що я письменник. Це було на операційному столі, а я був під наркозом. А сказав я їй це не тому, що мріяв з нею переспати –  мені тоді світила дірка в животі, а для того, щоб вона була відповідальною і правильно повелася з моїми нутрощами. Дівчина асистувала хірургові. 

  • Маєш  якісь переваги щодо інтимних зачісок?

«Інтимна зачіска» звучить приблизно так само, як «вагітна першокласниця». Мені абсолютно байдужі інтимні зачіски.

  • В тебе був гомосексуальний досвід?

Що  значить гомосексуальний досвід? Досвід спілкування з гомосексуалістами? Так, безперечно, був, є і буде. (За це, не дочитавши відповідь, можуть записати в ґеї. Але хай буде.) В мене дуже багато друзів серед ґеїв. А от сексу не було – якщо вас таке цікавить. Бо я люблю жінок. І жодних табу. 

  • Тобі  подобається запах невипраної жіночої  білизни? 

Андрій БондарЯкщо  це жінки, яких ти любиш, то подобається. Якщо брудні майтки чужої і старої бабки – то ні. Все як у житті. Та й, зрештою, що значить «подобається»? Щоби подобався, треба спеціально шукати за невипраною жіночою білизною. 

  • Пам’ятаєш свій "перший раз"? Який він був?

Перший  раз був молодий і п’яний. У  віці видачі паспорта. Мені було 16, і я вже читав Кафку з Ніцше. Тоді, на початку 1990-х, усе було ще зовсім по-іншому, якось стриманіше і скромніше. Гадаю, головне добре запам’ятати свій «останній раз». J 

  • Що  ти можеш порадити молодим хлопцям  для того щоб досягти успіху з  дівчатами? А в літературі?

Успіх у дівчат ніколи не може бути самоціллю для джентльмена. Те саме з літературою. 

  • Секс  після першого знайомства чимось відрізняється від сексу після  тривалого залицяння?

Найцікавіше – це секс перед знайомством. У  цьому є ризик, авантюризм і повне  невідання. Після тривалого залицяння бувають тривалі розчарування. Найдовші мої стосунки з жінками – це наслідок сексу після першого знайомства. 

  • Секс  колись допомагав тобі видати книжку? Чи це впливало на якість видання? 

Ні, такого ніколи не бувало. Якщо, ясна річ, не вважати сексом стосунки з власним і чужим мозком. 

  • Кого  вважаєш найсексуальнішим із сучасного  літпроцесу? 

Наш літпроцес, на мої відчуття, тільки й складається з одних сексуальних людей. Що з ними навіть часто й поговорити немає про що. 

  • Доводилось  колись користуватись віаґрою чи подібними речами? 

«Шпанською  мушкою» користувався один раз, але  вона випурхнула з трилітрового слоїка і залетіла мені в око, а дружині  довелося діставати її звідти язиком. 

  • Андрій БондарТи  за безпечний секс? Чи за екстремальний? 

Я за екстремальний секс на безпечній відстані. J Якщо ж серйозно, то за безпечний, звісно. 

  • Це  правда, що "сіські правят мірам?" 

Світом  керують не тільки груди. Іноді й  ноги, шия, дупа або волосся. Хоч насправді найцікавіше в жінці, мабуть, усе-таки – обличчя. Але мушу зізнатись у повній крамолі: особисто мене приваблює в жінках звук їхнього голосу – хрипкуватий і «надтріснутий»… 

  • Наскільки різноманітним може бути секс? 

Розмаїття сексу залежить від людей. Однак, найліпше – це секс із людиною, яка тобі пасує і яку ти любиш (і навзаєм теж). У цьому сенсі я старорежимний. Різноманітність – у «Камасутрі» та порнофільмах. Там усе підкреслено ідеальне і строкате. В житті, однак, усе зовсім по-іншому. Але я точно знаю, яким секс бути не мусить – нудним і рутинним. Нудьга і рутина – ось найбільші вороги тілесного щастя людини, я вважаю. Душевного, зрештою, також. На боротьбу з ними іноді йде все життя.