категорії: музика

Брем Стокер – в мультимедійну колекцію кожного!

Брем СтокерГурт «Брем Стокер» це олд-скул міста Рівне. Вони почали грати ще в 1996 році, разом з легндарними «Шмелями» та гуртом «От Вінта!». Гурт завжди вигідно відрізнявся від інших низьким рівнем амбіційності, тому дуже багато речей були зроблені під впливом Брем Стокер, але мало хто про це чув. Нарешті світ побачить усі альбоми гурту зібрані в одну мультимедійну МП-3 колекцію. Реліз заплановано на 12 вересня.

Вони на сайті пишуть про початок співпраці з МП-3 Рекордс: "Касета з демо-записом в одному примірнику, явно не задовольнила витончений смак «Мун-Рекордса», явного гурмана музики, і останній навіть не прийняв її для прослуховування. Але менш меркантильний андеґраунд, в особі "Вайса" (Павлова Владислава – на даний момент, директор МП-3 Рекордс, гурт "Вінки"), не залишив без уваги творчість «Брем Стокера». Під пляшку Посольської горілки, придбаної на гуртовні, що на Соломянці, та кавун, прослуховування пройшло успішно й перспективно. У той вечір була призначена дата "бойового хрещення" у клубі "Барви" і пропозиція взяти участь у фестивалі "Вечори над Латорицею" в місті Мукачеве." Збір матеріалу на мультимедійну енциклопедію тривав кілька років.

«Брем Стокер», певно, набагато більше допоміг іншим, аніж став на ноги сам. Наприклад заснування Рівненського клубу "Яма", чи запис гуртів «Тиха Думка», «Ніагара», «Шмелі»... на власній студії "Ска-н-дал", та ще й багато різних коллективів яким допомогав гурт на протязі свого існування. «Брем Стокер» перші в Рівному вивели виступ в живу на рівень високої якості, чим були прикладом для нших. Стиль музики – це в першу чергу Українська мова і цей стиль в свій час переняли у «Брем Стокер» - «От вінти!», «Шант Мулен» (команда Q100), «Шмелі». В Рівному вже давно Українська стала стандартом співу, і в цьому дуже вагомий вклад «Брем Стокеру».