«Друга Ріка» стала модною за три роки

теґи: Валерій Харчишин, ДеньНіч, Друга Ріка, Мода, Рекорди
Друга Ріка - МодаГурт «Друга Ріка» влітку випустив свій черговий альбом. Вперше за три роки, не зважаючи на те, що гурт вважають досі молодим і зеленим на поп-рок сцені.

«Ми йшли до цього довгих три роки, - пишуть музиканти про свій альбом, - І, нарешті, тримаємо в руках новий альбом. Майже щасливі, але чомусь трохи пусті. Ми спокійні та чисті перед вами і знаємо, що там немає жодної «лівої» ноти чи слова, але нам дуже важлива ваша думка.»

Не знаю, як класифікувати слова на «праві» та «ліві», але зайвого в текстах «ДР» досить багато. Зрештою, хлопці додають:

«Тексти до наших пісень пишуться для того, щоб їх співати, але, сьогодні, прочитавши їх всі на обкладинці диску ми були шоковані, від того, що майже в кожній пісні присутнє слово життя... і воно справжнє!»

Тобто насправді тексти, рими і розміри — не несуть особливої цінності. А шкода, за три роки роботи Валерій Харчишин міг хоча б спробувати «погратися» з римою і замість «зима-сама», «кохана-остання» вигадати дійсно цікаві тексти.

Остання платівка гурту «ДеньНіч», яка вийшла ще торік, насправді не має жодної нової пісні, є лише збіркою попередніх доробків, а останній студійний альбом «Рекорди» з’явився ще три роки тому, тож на цей альбом меломани покладали великі надії. Спочатку нову платівку планувалося видати восени 2007 року, але у вересні за місяць до випуску альбому, лідер групи Валерій Харчишин потрапив в автокатастрофу. Кажуть, що могло дійти і до розвалу гурту.

Протягом всього часу роботи над альбомом його назва змінювалася багато разів. Найбільш сталою була «робоча» назва «Космоzoo». Одного разу цей альбом вже так навіть анонсували. Проте назвали його все ж таки «Модою». Ідея такої назви виникла одночасно в двох учасників гурту. Її авторами сміливо можуть називати себе Валерій Харчишин та Олексій Дорошенко. До речі, цікаво, що в Україні мало не вийшло одразу два альбоми з ідентичною назвою — Сєня з «Мотор'роли» зізнався, що вони свій альбом теж планували так назвати.

Основна частина музики до альбому складена гітаристом О.Барановським. Деякі награння створені Сергієм Герою, Сергієм Біліченком, Віктором Скуратовським, Олексієм Дорошенком та Валерієм Харчишиним в час, коли «ДР» повернулися до колективної творчості і зрозуміли, що разом можна писати не лише «стьоб». Традиційно всі тексти належать Харчишину, але пісня «Дискомода» була написана з подачі барабанщика О.Дорошенка.
Будемо сподіватись, що «Мода» Харчишина — така, яку він демонструє публічно — ніколи не стане модною.

Трек-лист альбому:

1. Номер один!
2. Кінець світу
3. Космоzoo
4. Фурія
5. Пропоную - мир
6. Дотик
7. Я полечу
8. Мікрофони
9. О, будь...
10. ДискоМода
11. Не треба