категорії: музика інтерв'ю

«Русичі», «КораЛЛі» та «Йорий Клоц» поділились планами на Рок-Коляду

теґи: Йорий Клоц, Кораллі, Львів, Рок-коляда, Русичі, Різдво, Фестивалі

Вже зовсім скоро, 9-го січня, у Львові відбудеться другий етнофестиваль «Рок-Коляда». Цього року гостями фесту будуть гурти «Русичі» з Білгорода-Дністровського, «КораЛЛі» з Івано-Франківська та львів'яни «Йорий Клоц». За кілька днів до «Коляди» випало поспілкуватися із представником кожного з гуртів про настрій, із яким їдуть до Львова, про ідею фестивалю та найближчі творчі плани.

Найпершою співбесідницею стала Людмила Мазур, вокалістка гурту «Русичі».

– Як тобі ідея концерту «Рок-коляда»?

– Взагалі, будь-який концерт – це прекрасно, це обмін почуттями, емоціями, це живе спілкування, якого нам іноді так не вистачає через інтернет і т.ін.
Рок-Коляда унікальна, бо в ній бачу не одну ідею. Що ще може бути тепліше, ніж рідні традиції й душа українського різдвяного свята, що ще може бути драйвовіше, ніж поєднання сучасної молодіжної музики з енергетикою всіх поколінь, яка без сумніву відкривається в колядках і народних піснях! Тому дякуємо всій команді «СИХІВ|team», що організовує такі чудові нагоди знову поринути в неповторну львівську атмосферу, музично поспілкуватися, обмінятися позитивними зарядами із старими та новими друзями й відпочити з чудовою музикою.

Скільки плануєте заграти колядок?

– Залежить від побажань глядачів. Головне – не кількість, а душа і тепло, якими ми з радістю поділимося з усіма.

З яким настроєм їдете до Львова?

– З вогняно-сонячно-морозно-свіжим – такий, напевно, настрій зимових свят. А ще – з відчуттям того, що дуже скучили за Львовом.

– Які в «Русичів» найближчі творчі плани, релізи, презентації?

– Вже накопилося стільки пісень, які потребують запису, що видавати можна альбом за альбомом, проте реалізація не завжди залежить тільки від музикантів. Але якщо працювати, не сидіти на місці, то мета піде назустріч. В планах гурту – провести наш п'ятий музичний фестиваль У.Рок влітку на Чорному морі, вже готуємося, бо фест ювілейний, тому повинна бути бомба, в позитивному значенні. Від себе скажу, що завжди рада пропозиціям співтворчості та цікавим музичним і не тільки проектам.

– Що побажаєте напередодні новорічних свят майбутнім гостям Рок-Коляди?

– Будьте здорові, натхненні, мрійте та йдіть мріям назустріч! А ми попросимо в Діда Мороза, щоб ваші найбажаніші мрії почали збуватися у новому 2010 році! Скоро побачимось та відсвяткуємо разом так, щоб новорічного й різдвяного заряду вистачило ще на десятиліття, як мінімум!

Далі говорили з Мишком Адамчаком, учасником гурту «КораЛЛі»

Мишко, як тобі ідея концерту «Рок-коляда»?

– Різдво – то час ходити в гості. Ну то Рок-Коляда – нагода загостити до святкового сусіда – Львова. Хтіли би надовше.

– Скільки плануєте заграти колядок?

– Як Бог дасть. Постараємся, аби увесь виступ був великою колядою. Аби тільки стало сили.

– З яким настроєм їдете до Львова?

– Маємо величезний мішок настрою. Ще більшим він стає від спогадів за минулорічну Львів-Коляду.  

– Які в гурту найближчі творчі плани, релізи, презентації?

– Маємо дрібничку, але таку троха важливу для нас вдома – зробити вечір-«звіт художньої самодіяльності» за минулий концертно-фестивальний рік. То якраз би хтіли в найближчий час забульбенити. Але попробуй, як от за якусь годину по Коляді премося на Польщу. Та й додатковими новинами є старт роботи над першим презентаційним диском трембітно-амбітних та первим телевізійним відео.

– Що побажаєте напередодні новорічних свят майбутнім гостям Рок-Коляди?

– Най зимний нестримний Новий Рок «протрембітить» мізки... ЙОК?

Наостанок поспілкувась із Гордієм Старухом, учасником гурту «Йорий Клоц».

– Гордію, як тобі ідея концерту «Рок-коляда»?

– Ідея в наш досить непростий час є дуже актуальною, і то є дуже файно, що такі речі почали у нас розвиватись. Думаю, з часом це може дійсно перерости в масштабний фестиваль, бо не тільки одним роком наша ненька багата. Та, як завжди, бракує спонсорів, аби винести атракцію за межі тісного клубу, а для того, щоб вони знайшлись, треба щоб ця Рок–коляда прогриміла якомога гучніше, що і будем намагатись зробити зі свого боку.

– Скільки плануєте заграти колядок?

– Сказати чесно, спеціально для концерту колядок не готували, бо маєм кілька в своєму репертуарі. Але, мабуть, зробимо ще й якийсь сюрприз.

– Скільки вже існує Ваш гурт, чи назбирали армію фанів у Львові, чи можливо, по Україні?

– «Йорий Клоц» існує всього-на-всього 2,5 роки, щодо фанатів – хтозна, поціновувачі є точно. Певне, по Україні більше, бо у Львові виступаєм рідко, хоча і тут завжди є, кому нас послухати. Головне, що ми бамбурим і нас то пре.

– Які в гурту найближчі творчі плани, релізи, презентації?

– В планах класно відгаратати Рок-Коляду, а далі – як Бог дасть.

– Що побажаєте напередодні новорічних свят майбутнім гостям Рок-Коляди?

– Щоб хотілось і моглось. Бо головне, щоб було бажання, тоді всьо решта буде точно!

 
Поспілкуватись вживу із цими людьми та гарно провести час ви зможете 9 січня у Хмільному Домі Роберта Домса. Початок о 19:00.