категорії: музика

ФлайzZzа об'єднує українців Польщі

У ці вихідні, 17 і 18 червня луцька ФлайzZzа вдруге протягом червня злітала до сусідської Польщі. Цього разу гурт завітав до міста Ґіжицко (Giżycko) на "X Дні Української Культури". Наша ватага в обидва дні завершувала забави відповідно на майданчику LOK та на Міському Пляжі-Амфітеатрі. Затійниками "X Днів Української Культури" виступило Об’єднання Українців у Польщі.
Крім того, під час попереднього виступу ФлайzZzи у місті Влодáва (Wlodava) на початку червня разом з польським реґі-гуртом Коміше Пільце (Komische Pilze, тобто Смішні Гриби) і легендою польського панку KSU, "мухи" так запали до смаку тамтешній стороні, що лучан одразу запросили на наступне дійство, яке відбудеться у липні. Якщо події так розвиватимуться й далі, то схоже, що ще однією, після От Вінта!, волинською ватагою, котра не вилазить з нашого західного ближнього зарубіжжя, стане більше.

Попри успіхи у Польщі ФлайzZzа нарощує розмах крил і в Краї. 22 червня цей луцький рій зробить наліт на столицю відразу з двох вельми поважних причин. По-перше, "мухи" запрезентують свій дебютник "Тепло за годину", випущений видавництвом "Мун Рекордз". По-друге, то буде перший повноцінний виступ лучан серед київських клубів. Дійство відбудеться у Сан-Сіті (ст.м. Гідропарк, Венеціанська протока), а забаву скрашатимуть залучені перкусисти та танцівниці, а також ді-джейка гурту Arnaby, яка прокрутить свою мішанку награнь.