категорії: музика

Гурт «Файно» святкує п'ятиріччя

теґи: І та любов, Файно

Гурт ФайноП’ять років творчої діяльності святкує цього року відомий львівський гурт «Файно». Саме стільки часу минуло відтоді, як група вперше дала повноцінний виступ у львівському клубі «Лялька». З цієї нагоди «Файно» 15 березня мають намір дати концерт у тому ж пам’ятному для них місці – початок о 20.00. На святкування ювілею запрошують усіх прихильників команди.

Концертна програма триватиме майже півтора години. Здебільшого вона складатиметься з композицій, які гурт «Файно» виконував на початку свого творчого шляху. Зокрема, це «Єва», «Струна порвалась», «Вечір». Щоправда, деякі з цих пісень за ці роки музиканти цілком оновили. Наприклад «Єва» не тільки зіграна по-новому але й отримала ще один куплет і новий приспів, який автор вірша Кость Москалець дописав минулого року на прохання гітариста Мар’яна Приступи.

«Ми не були знайомі з Костем Москальцем, коли писали цю пісню, – розповів менеджер «Файно» Орест Смішко. – Нам постійно бракувало у ній гарного тексту для приспіву, через що здавалося що пісня неповна. Через це вона не увійшла до дебютного альбому «І та любов» (2006), а також близько двох років не потрапляла у концертний список групи. А восени минулого року нам пощастило через інтернет познайомитися з Москальцем і Мар’ян попросив його дописати щось до того тексту. Ми послали йому робочі записи, Москальцю сподобалась ідея, тому він і погодився».

Окрім пісень, які гурт виконує уже не перший рік і які добре відомі шанувальникам команди, на святковому концерті «Файно» прозвучать і новіші речі з альбому «І та любов», а також кілька зовсім нових композицій.

Група «Файно» була заснована у 2002 році, хоча цю ідею Мар’ян Приступа виношував ще кілька років до того. Поштовхом до спільного музикування стала зустріч з барабанником Андрієм Войтюком і басистом Орестом Смішком які склали першу ритм секцію «Файно». До речі спочатку гурт називався «Морс», а влітку 2003 року змінив назву на «Файно». Перших репетиціях в групі співала Світлана Кирильчук а з січня 2003 року – Софія Сливка. Зараз скалад гурту такий: Марян Приступа – гітара, Ольга Корнійчук – вокал, Андрій Савчин – бас-гітара, Денис Тіхонов – клавішні, Андрій Альфавицький – ударні.