Ірена Карпа: «Поволі згадую автентичні колискові, не весь же час дитинку хард-кором присипляти»

теґи: Ірена Карпа, буковскі, Кора Джі, Норман, колискова музика, пологи

 

КарпаСімнадцятого серпня в одній із приватних клінік у Німеччині на світ з’явилася Корена Джіа Хансен або просто Кора Джі – донька подружжя відомої письменниці та фронтледі гурту QARPA Ірени Карпи та американського бізнесмена Нормана Хансена.

Спершу Ірена схилялася до думки народжувати у Сполучених Штатах. Проте у Штати треба летіти… А от до Європи можна доїхати автівкою. І мотлоху більше влазить, і друзів у Європі більше. У Франції – подруги, а у Берліні – Сергій Жадан з дружиною… Тож за кілька тижнів до пологів Ірена з чоловіком покинули Київ аби ще трохи повештатися світом, влаштувати собі бейбі-шопінг та назбирати натхнення у музеях. А за кілька днів до народження донечки Карпа ще й примудрилася підкорити вершину у 2 тисячі метрів у князівстві Ліхтенштейн.

Усім тьотькам раджу займатися йогою для вагітних і їсти побільше зелені, – радить з власного досвіду Ірена. – Менше буде розтяжок, фігура одразу в порядок прийде, бо в основному ж не від вагітності, а від пундиків вона псується. Та й легше пологи переносяться.

 Протягом пологів, що були не найлегшою справою і тривали кілька годин, поруч із Іреною постійно був Норман.

 – Під час пологів, поки я у ванні валялася, перечікуючи перейми, Норман читав мені вголос Буковскі. А тепер я йому і Корі Джі читаю вголос, хай дитина звикає до рідної мови і правильних письменників. Тепер, коли Кора верещить навіть Норман переходить з нею на українську. Взагалі дивно, що всі пологи я говорила англійською. Хіба, може, «мама» з рязанським акцентом кричала, як радистка Кет у тій же берлінській клініці «Шаріте», – віджартовується Карпа.   

 Під час вагітності не відмовляла собі Ірена і у виступах на концертах. Тож малеча ще в маминому пузі звикала до гучних ритмів та творчої атмосфери. 

 – Ми вже ставили їй важку музичку, яку її братик в Каліфорнії грає – їй здається подобається, – каже новоспечена мама. – А ще я їй колискові співаю, першою чомусь в голову прийшла Summertime, хоча й не дивно – до цієї арії Гершвін взяв за основу мелодію саме української колискової пісні. Тепер вже поволі пригадую різну нашу питому автентику. Не все ждитинку амриканським хард-кором присипляти.

 В Україну подружжя Карпа-Хансен із маленької Корою планують повернутися вже наприкінці вересня.