категорії: література

«Майстри сучасної класики» знову в дії! Відбулась низка зустрічей з Богданом Жолдаком у Вінниці

теґи: Жолдак, Кобзар, культура, поезія

 «Майстри сучасної класики» знову у Вінниці! Всеукраїнська громадська організація «Л.О. «Кобзар» за підтримки видавництва «Грані-Т» провело низку зустрічей із видатною людиною. Це прозаїк, сценарист і драматург Богдан Жолдак – переможець та лауреат кількох кіно–, теле– і театральних фестивалів. Член Національної спілки письменників та Національної спілки кінематографістів. 
P1010547Прибувши у Вінницю і відвідавши місцеве телебачення, він завітав спершу у Вінницький технічний ліцей, де дуже цікаво розповів про свою творчість та про написані ним твори. У ліцеї автора слухали учні 8 класів та їх викладачі, які після закінчення зустрічі довго не хотіли відпускати автора, задаючи йому різноманітні запитання.

Пізніше Богдан Жолдак прибув у міську гімназію № 1, де його чекали учні 9 класів. Не зважаючи 
на велику аудиторію, він зміг зацікавити своїх слухачів дуже актуальними для них темами, а саме: як потрібно добиватися успіху та досягати своєї мети. На цю зустріч також прибули журналісти місцевої газети, які взяли у автора інтерв’ю. 

Справжня феєрія відбулася у Вінницькому педагогічному університеті, де автора чекали майбутні  журналісти та філологи. Богдан Жолдак розповів про настільки цікаві факти, і так уміло відповідав на запитання , що навіть викладачі університету слухали, затамувавши подих, після чого висловили автору величезну подяку за візит.
7У всіх трьох навчальних закладах відчувалася одна тенденція: кожен з учасників захоплено слухав відомого автора, який зміг достукатися до кожного слухача, зацікавити своєю розповіддю. Усі, і учні і викладачі, дуже сподіваються знову на зустрічі з відомими людьми, і надзвичайно вдячні  Літературному об’єднанню «Кобзар» та видавництву «Грані-Т» за організацію таких творчих подій, які, можна сказати з упевненістю, відбудуться ще неодноразово.

Проект «Майстри сучасної класики» дійсно має велику мету. Адже жвава зацікавленість дітей творами сучасних письменників, їх усмішки та потяг до літератури – зовсім немаленьке досягнення!

Тетяна Шкурак