категорії: музика

"Нівроку" відбудеться, але на Покрову!

НІВРОКУ        Всеукраїнський фестиваль молодіжного мистецтва “Нівроку”,  заснований у 1991 році і є ровесником незалежності “України”, відбудеться! Коли усі прихильники дійства вже забили на сполох, саме варто сказати «не переймайтесь, буде!». Цього року фестиваль буде проведено 14-15 жовтня, а не на два тижні раніше, як планувалося. Тим більше, перший день фестивалю припадає на Покрову, тож Тернопіль, де власне й проходить фест, можна буде вітати з подвійним святом.


          До речі, основними засадами його з часів заснування є некомерційність, неконкурсна основа, виконання творів українською мовою, підтримка сучасних напрямків української музики та молодіжної суб-культури.

            В парку «Топільче» на «Козацькому острові» буде розташована «Денна сцена» на якій впродовж двох днів прийматимуть участь гурти з різних регіонів України. Початок роботи «Денної сцени»: 13:00, закінчення 18:00. А на центральній алеї парку «Топільче» буде розташована «Вечірня сцена», на якій впродовж двох днів прийматимуть участь гості фестивалю. Початок роботи вечірньої сцени: 19:00, закінчення 22:00.  Цього року на «Нівроку» зберуться такі гурти: «Akkad» Бар(Вінницька обл..), «A.L.M.» Тернопіль, «Audi Sile» Київ_Козова, «BioNik» Київ, «Mushmellow» Запоріжжя, «Wasabi» Київ, «Анна» Львів, «Безодня» Хмельницький, «Бульдозер» Тернопіль, «Борщ» Київ, «Дабл.» Кременець, «Д”Край» Тернопіль, «Інкунабула» Львів, «Їжачки посміхаються» Херсон, «Карна» Івано-Франківськ – Київ, «Ковчег» Тернопіль, «Навколо кола» Київ, «Н.Три» Київ, «Ойра» Харків, «Оратанія» Львів, «Ot Vinta» Рівне, «Синя машина» Івано-Франківськ, «Холодне сонце» Тернопіль, «Широко закриті очі (ШиЗО)» Чернігів, «Фліт» Івано-Франківськ, «27-день» Київ.

            Також організатори задумали і не музичні акції, як от «Лицарські поединки». Показові бої клубу лицарів на «Козацькому острові» в парку «Топільче» в перерві: 18:00-19:00. Також на фесті будуть змагання з екстремальних видів спорту, які проходитимуть в тому ж таки парку за участю Тернопільських та Львівських команд, конкурс графіті між Тернопільськими командами, показові виступи “B-Boys”+ майстер-клас. До того ж, на козацькому острові, біля денної сцени буде розташовано наметове містечко у якому впродовж фестивалю можуть жити усі бажаючі.