Рецензія на альбом Абздольцу "Альбом"


Рецензія на альбом Абздольцу "Альбом"

Інструкція користування "Альбомом" Якщо Вам таки довелось побачити в музичних магазинах диск гурту "Абздольц", то хапайте його обома руками та міцно стискайте пальці рук, щоб, не дай Боже, він не вислизнув, бо за ним полюють "музичні маніяки". Дебютним витвором мистецтва розродились "Абздольци" на другому році життя. "Татусі" назвали його просто і лаконічно - "Альбом": і вигадувати не треба, і ім’я рідної дитини не забудеться. Якщо у Вас самих вже є дитина, то ховайте від неї цю платівку, адже цілком нормальним буде, якщо вона подумає, що "Альбом" є Вашим подарунком для неї. Може, вона і не знає, хто такий Чебурашка, але про Покемонів вона не знати не може. В середині "Альбому" ховається "Розмалюйка". Якщо Ви ще не забули як користуватися кольоровими олівцями, то "Розмалюйка" є другою причиною, заради якої варто заховати "Альбом" від власної дитини. А, якщо у Вас поки нема дітей... не заводьте їх раніше, ніж послухаєте "Альбом".

А тепер, власне кажучи, про саме кружальце.
Купивши "Альбом", не зазирайте в трек-лист, адже все найцікавіше ховається на покритті блискучого люстерка. Отже, не подивившись в зміст, Ви не дізнаєтесь, що там пронумеровано лише від 1 до 7, і велика жаба не задавить Вас за витрачені кошти. Якщо Ви туди таки зазирнули, а жаба потроху починає давити, - пам'ятайте про "Розмалюйку". На початку "Альбому" Вас вітає "Інтро", таке маленьке та чпо-чпо-чпокнуте. Далі іде "Чебурашка", пісня, після прослуховування якої, розумієш, що заради неї варто придбати "Альбом". Не дивлячись на те, що Едуард Успенський зробив Чебурашку створінням невідомого походження та статі, можна припустити, що Чебурашка "Абздольців" - це не "Чебурашка" Успенського, а його тезка жіночої статі. "Вокалюньчик з гітарашкою" зізнається в коханні своїй Чебурашці - "до тебе, крізь зоряні хмари, летить моя ніжність, сідає на голови твої". Відкритим залишається лише одне питання: Чебурашка, випадково, немає кровних зв'язків зі Змієм Гориничем? У нещасно закоханого вокалюньчика навіть "ноги поскручувало" від страждання за язиком Чебурашки. А що вона? А вона все "папапапа": роздає невідомі звуки, але почувши їх, не починайте нервово битися, намагаючись якнайшвидше витягнути CD, то лише Чебурашка відкусила руку вокалюньчіка. А на це він лише - "за що тебе кохаю і люблю"! Такий відданий!!!! Далі прилітають "Покемони"... Кривава історія кохання до Чебурашки змінюється детективною сторі про Покемонів. "Ніщо не віщало біди", а тут на тобі, Покемони з'явились. Так ще й "ріжуться в карти, насіння плюють". І нема ніяких засобів боротьби з ними - "якщо їх не вбити, вони нас уб'ють", але "якщо їх любити, вони нас уб'ють" все одно. Друге питання залишається відкритим: що робити з Покемонами? Чи варто з ними боротися? Після прослуховування двох треків стає зрозуміло, що "Альбом" ховає в собі нещасні історії зневірених в життя людей. Це означає, що ми дійшли до треку намба три, а саме - "Шахтар". Цього разу вокалюньчик з гітарашкою проживає долю в шкурі шахтаря, який ще й "черпає воду черпаком". Найбільш трагічною подією життя для представника певної соціальної групи стає програш футбольної команди "Шахтар", в успіху якої ховається сенс життя звичайного робітника шахт. Але втрачена надія підштовхує "напитися з отчаянія". Вокалюньчик шукає будь-які засоби, щоб подолати внутрішню кризу - "піду посплю в глухий куток".

Наступний трек - це ще одна причина, через яку Ви повинні купити "Альбом". Адже, хто, якщо не "Абздольц", запропонує Вам прослухати пісню, яка триває приблизно 47 хвилин?! І що такого нам пропонують? Цього разу вокалюньчик з гітарашкою від автора переказує нам цілу низку "тваринних" іменників, які є сумісними з іменником "хлопчик" в множині, а також дієслів минулого часу. Якщо Ви підозрюєте, що це триває всі 47 хвилин, то, якнайбільше - помиляєтесь, а якнайменше - повинні купити "Альбом", щоб впевнитись в цьому. Якщо у Вас не працюючий туалетний бачок, то немає сенсу слухати "Альбом" в туалеті, бо ніякого захованого в ньому естетичного задоволення Ви не знайдете. Якщо у Вас часто трапляються нервові зриви та Ви ще не знайшли засобу, яким можна зняти втому, або просто слухати та займатися медитацією, це ще одна причина, через яку Ви повинні купити "Альбом". Вашій увазі пропонується 45 хвилин капання води з несправного СРСРівського туалетного бачка. Прослуховування цього треку дає наснаги жити далі, вселяє надію на краще життя, пробуджує бажання відремонтувати власний туалетний бачок, а також всі, які потрапляться на Вашому шляху. А найголовнішим є те, що цей трек примушує Вас викупити всі "Альбоми", які є в Вашому місті, та роздарувати їх друзям. Після 45 хвилинного капання не помічаєш, що 5 секундне "Аутро" ховає в собі повну тишу.

Протипоказання:
Диск не крутиться в мікрохвильовій печі, диск не використовується як причандалля жіночої косметички, це не підставка для чашки, не рекомендується до прослуховування неповнолітньо-похилим вагітним жінкам інвалідного віку.

Трек-лист:
1. Інтро
2. Чебурашка
3. Покемони
4. Шахтар
5. Туди-Сюди
6. Аутро
7. Чебурашка (зашибєннє відео)

Марина Зайдель