категорії: музика

Шешори 2006 - фестиваль етно-музики в Карпатах.

Шешори 2006

Цьогорічна забава музики з народницьким стрижнем "ШЕШОРИ-2006" відбудеться у звичних для себе числах: 12-14 липня включно. Місце події не змінюється: карпатське село Шешори Косівського району Івано-Франківської області. Цього року фест скличе гурти з Великобританії, Естонії, Німеччини, Польщі, Румунії, Франції, Чехії та, звичайно, з України. Звучатиме як автентична музика у виконанні народних, родинних колективів, так і найрізноманітніші сучасні її прочитання. Крім великої сцени одночасно діятимуть кілька малих площадок, подробиці про буде розголошено дещо пізніше.

 

Глядачів бавитимуть вже добре їм відомі ДахаБраха (Київ), Перкалаба (Івано-Франківськ), Гайдамаки (Київ). Не менш цікавими обіцяють бути іноземні ватаги, зокрема чеські "ČankiŠou» [ЧанкіШоу], які дуже добре запам’ятались з "Шешор-2004", та всесвітньо відома румунська зграя Fanfare Ciocarlia [Фанфаре Кіокарліа] – вона, в рамках фестивалю, відвідає Україну вперше. У 2005 році Fanfare Ciocarlia, які грають циганську музику в самобутній обробці, за визначенням Бі-Бі-Сі стали найкращим гуртом, що виконує "співи землі". Остаточні списки учасників фесту наразі укладаються і з ними можна буде ознайомитися на іменній сторінці дійства www.sheshory.org .

Зголошення на забаву, яке є обов’язковим, цього року коштуватиме 25 грн., або 50 грн. разом з компакт-збіркою з учасниками минулорічного фестивалю. Зареєстровані у фестивальному вітальному осідку отримають докладну програму, відомості про учасників, мапу місцевості з подійними і побутовими точками та тасьму, виткану гуцульськими майстринями. Наявність останньої дає дозвіл на розташування намету в наметовому містечку, на відвідини робітень та інших заходів фестивалю. Під час фесту поселитися можна у місцевих жителів або в наметових містечках. У шешорських садибах ночівля коштуватиме від 10грв. з особи за добу. Можна також поселитися в місті Косів (12км від Шешор), де є сучасні гостинниці та садиби з цілком сучасними цінами. Щодо харчування, то під час фестивалю поруч з головними підмостками працюватиме велика кількість їдалень, перекусок тощо, крім того в селищі працює ресторація "Аркан». У господарів домашнє харчування обійдеться з 30грв. з особи на добу.