категорії: музика

Шешори’2008 — Багатоголосся

теґи: ДАХ, ДахаБраха, Перкалаба, Пропала Грамота, Шешори-2008

Фестиваль «Шешори» 2008,як і в попередні роки, розпочнеться 12 липня, на свято Петра і Павла, триватиме 3 дні і закінчиться 14 липня в понеділок. На святі будуть представлені Музиканти з України,
Грузії, Росії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великобританії, Швеції, Німеччини, Франції.

Так, на Автентичній сцені будуть виступати: Анчісхаті (Грузія), Фольклорно-етнографічний центр «Дербеневка» (Росія), фольклорний гурт GUDA (Білорусь), Бай (Україна). На World-music-сцені можна буде почути: Transglobal Underground (Великобританія-Франція),Nourou (Франція), Maraca(Чехія), Village Quartet (Польща), Folk now (Швеція-Україна), Харків Клезмер Бенд (Німеччина-Естонія-Україна), «Перкалаба» (Україна),«Даха Браха» (Україна), «Пропала грамота» (Україна).

Нічні вистави будуть показані Центром сучасного мистецтва «ДАХ» (Україна),
Театром маріонеток Lisen (Чехія) та Фольклорно-етнографічним центром «Дербеневка» (Росія).

У ленд-арт-програмі фестивалю передбачається участь відомих художників з України, зокрема, Мирослава Вайди й Ілони Сільваші, а також Алехандро Гуззетті з Аргентини.

На фестивалі буде представлено ряд майстерень, зокрема: майстерні з ремесел: виготовлення ляльки-мотанки,гуцульський розпис по склу, клаптикове шиття,гончарство,лозоплетіння,єврейська витинанка мізрахім, арт-об’єкти з пластику SecondLife, дитяча майстерня «Художні забави». Майстерні зі співу: український автентичний спів,грузинське багатоголосся,єврейські наспіви нігуни. Майстерні з традиційних танців: гуцульських,шведських,єврейських,східних,індійських.

Буде представлено проект польських музикантів «ЮРТА» – справжня юрта, збудована за зразками стародавнього кочівницького житла, що монтується на території фестивалю як приміщення для майстерень зі співу та спілкування.

Будуть запропоновані екскурсії в довкілля -«Енігматичне Поділля» та «Екостежина».