категорії: музика

The Ukrainians потрапять до Украiни

The Ukrainians потрапять до УкраiниБританський гурт The Ukrainians презентуе свiй новий альбом "Respublica" в Украiнi. Цей диск став четвертим студiйним альбомом вiдомого колективу, та першим - виданим в Украiнi. До цього часу група видавала своi альбоми на Батькiвщинi, у Великобританii та у Польщi, у видавництвi Koka Records.

 Творчiсть The Ukrainians поеднуе традицiйний украiнський фольк та захiдну рок-музику. Створили гурт наприкiнцi 80-х гiтарист Пiтер Соловка та вокалiст Лен Лiггiнс. Перша сесiя музикантiв потрапила в ефiр програми легендарного дiджея Джона Пiла та набула неабиякоi популярностi серед шанувальникiв етно-панку.

Перший альбом гурту, отримавший назву "The Ukrainians" (1991), дiстав схвальнi вiдгуки в Великобританii, музикантiв стали запрошувати на музичнi фестивалi по всiй Европi. У 1993 роцi побачив свiт альбом "Ворони". Того ж року на запрошення Мiнiстерства Культури гурт приiхав до Украiни. Кульмiнацiею туру став виступ The Ukrainians на Майданi Незалежностi в Киевi, який став частиною святкування другоi рiчницi Незалежноi Украiни. Пiд враженням вiд вiдвiдування Украiни гурт записав альбом "Культура", який вийшов у 1994 роцi.

В 2002 The Ukrainians видали несподiваний сiнгл "Anarchy in the UK", який включив украiнськi версii кiлькох пiсень Sex Pistols.

На початку 2003 критики схвально зустрiли новий альбом "Respublika", який складаеться з украiнських народних пiсень у аранжуваннi гурту та кавер-версiй пiсень "Anarchy in the UK" та "Pretty Vacant" легендарних Sex Pistols виконаних украiнською мовою.

Украiнське видання "Республiка" доповнено двома бонусами - акустичною версiею пiснi "Анархiя" та пiснею "Хай Живе (God Save The Queen)" тих самих Sex Pistols

Релiз альбому вiдбудеться 3 березня.

 

music.com.ua