категорії: стаття

Засновник Deep Purple сьогодні виступить з оркестром у Києві

теґи: Deep Purple, Jon Lord, Джон Лорд, Національний палац "Україна", палац "Україна"

Jon LordJon Lord, засновник легендарного гурту Deep Purple вже у Києві, вчора він цілий день проводив спільні репетиції з Заслуженим академічним симфонічним оркестром національної радіокомпанії України. Також до них приєднався окрекстр «Київські солісти».
Jon Lord привіз з собою програму, яка об’єднує класичну та рок-музику.
Півгодини музикант виділив для спілкування з українською пресою, він розповів, що зіграє також кілька пісень з репертуару Deep Purple.

Джон розповів, що учасників сучасного складу його гурту (гітариста, бас-гітариста та барабанщика) він знайшов минулого року в Болгарії, йому надзвичайно сподобались ці люди.
Всі музичні твори Jona Lorda написані спеціально для оркестру:
«Є 2 різновиди виконання, перший – оркестр використовується як великий синтезатор, він просто підтримує гурт. Другий це коли музика пишеться зразу для симфонічного оркестру, як у моєму випадку. Мені більше подобається другий варіант, хоча маю кілька пісень де окрестр просто підтримує».

Jon LordКерує оркестром, який сьогодні виступить на одній з сцені з Джоном, відомий українським диригент Дмитро Логвин,  він поділився особливостями співпраці:
"Мені приємно спілкуватися і працювати з живою легендою, у нас повне взаєморозуміння з композитором, ми працювали по максимуму, вдалося об’єднати два оркестри, я цьому дуже радий. Якщо наша спільна робота сподобається і публіці, то взагалі все буде супер".

Jon Lord додав лише короткий коментар до слів Логвина: «Все звучить чудово»

Отже сьогодні, 31 травня, о 19.00, на сцені Національного палацу «Україна» клавішник та засновник Depp Purple – Jon Lord виступить спільно з українським оркестром, ви зможете почути легендарний орган «Hummond», хіти Depp Purple та Concerto for Group and Orchestra.