категорії: репортаж стаття

Зовсім не м’юзова Муза…

теґи: 2 дня до завтра, Bios, Noralasso, Outvile, Postsense, Prime Jive, Tasty Jewel, Vologa Pidloga, Бінго

Muse Cover PartyMuse(укр.М'юз)англійський рок-гурт, утворений у місті Тінмут,Девон 1994 році. Їхній стиль є поєднанням альтернативного року, важкого металу, прогресивного року, панку і класичної музики. Гурт відомий своїми енергійними живими виступами і зацікавленістю лідера гурту Метью Белламі у глобальній змові, потойбічному житті, теології і апокаліпсисі. Учасниками гурту, крім Метью Белламі, ще є Домінік Говард і Кріс Волстенхолм. Група продала понад сім мільйонів примірників своїх альбомів по всьому світі.

Так про цей великий відомий всьому світу гурт говорить вікіпедія. Спробую розказати визначеннями про гурти, що спробували переграти «Muse» на одноіменній кавер-паті, 20 березня, «Бінго»…

Це – паті, отож, має бути весело… Має. Бути. Весело. Має. Бути. Має…

Vologa Pidloga– гурт, який розпочав концерт першими. Ну що ж сказати. Першим завжди важко. Видно, що гітарист (він же і вокаліст, і фронтмен) грає гарно. Ну просто шикарно. Навіть натовп під сцену прибіг… Може, мені здалося, тільки нащо було так кривити обличчя під час пісень? Невже співати важко або не приємно? Та і «Hysteria» вийшла не зовсім вдалою. Але за те що перший, то таки респект.

Bios– Наші гості з міста Кременчука. Отєц і дєті нашей рок-естради… Мабуть я у 40 з гаком не вийшов би з гітарою на сцену грати з дітьми. Чи це своєрідна реанімація дварца піанєров? Сказати більше нічого. Можна посилатися на поганий вокал, на ще щось інше...

2 дня до завтра  – от з цього моменту я міг би сказати «show time, мої любі». Бо таки ці хлопці змогли вперше нормально зіграти «Muse» і показати, що і в своєму репертуарі мають гарні пісні. Та і вокаліст виявився активнішим за інших – зумів підігріти публіку. Гурт справедливо займає позицію найкращого на цьому вечорі.

Muse Cover PartyTasty Jewel – гості з Івано-Франківська, якшо вірити самим хлопцям – гурт існує всього 3 тижні. Своїх пісень таки не зіграли. Доречі, відчувається якесь напруження у всіх. Почали з дуже серйозної композиції – «Supermassive Black Hole» але не змогли додати потрібного драйву і таки її ледь не зіпсували. Проте далі вокаліст розспівався і все пішло як по маслу.

Outvile – те, що я пoбачив з самого початку було трохи незвичним. Типові «металеві» хлопці. Волосся до плечей і все як годиться. Грали технічно. Просто супер. Як у музичній школі. Все чітко і до останньої ноти без фальші. А грали так – кавер, потім своя і т.п. Ну і публіка бігала то до сцени то від сцени. Не дуже, видно, сприйняли «хеві» любителі британської музики. До речі, під час виступу «Outvile» слем таки розпочався.

Noralasso – у своєму житті я бачив все. Бачив якісний поп у виконанні, наприклад, «Marakesh»… Коментувати даний гурт мені страшно. Мене або вважатимуть гомофобом, або необ’єктивним критиком. Може таким і має бути якісним поп-рок. Але комерція «захавала моски» всім великим дядям шо роблять на цьому гроші.

Prime Jive (останній гурт у серії…) – після «Noralasso» уже напів-пустий зал нічим не здивувати. Гарно грали, але баян бородатий та й годі…

Висновок, або не в вогні будь сказано… Не доросли ми до «Muse». Ох, як не доросли…