Концерт NADJA

теґи: Creation VI, GAMARDAH FUNGUS, JustDoom.org, MONOCUBE, NADJA, NIGHTSPIRIT, концерт
Початок: 29.04.2012 19:00
Закінчення: 29.04.2012 23:00
Місце: клуб Xlib
Адреса: Київ, вул. Фрунзе, 12
Предмет події: концерт Кількість відвідувачів: 1

29-04-xlibJustDoom.org за підтримки аркто Promo представляє...

29 квітня о 19:00 в клубі Xlib виступить дует NADJA (ембіент / дрон дум / Shoegaze, Канада).

Nadja – дует Aidan Baker (гітара / вокал / синтезатор / духові / ударні) і Лія Buckareff (бас / вокал). NADJA була створена в 2002 році як соло-проект Бейкера. Він виконував важку версію ембіенту та експериментальної музики переважно на електрогітарі. У 2005 році до Ейдана приєдналася Лія Buckareff.

Композиції групи поєднують в собі електроніку і атмосферний вокал з повільними, потужними рифами і похоронними перкусіями, створюючи повільну хвилю музики. Стиль групи може бути охарактеризований як drone doom, ambient и noise.

За підтримки:

MONOCUBE (ritual dark/drone ambient, Одеса).
http://www.lastfm.ru/music/Monocube
http://www.discogs.com/artist/Monocube
http://vk.com/monocube
Monocube – один з найбільш успішних українських ембіентних проектів. Народившись у 2008 р. під враженням від графіки Отто Дікса, Monocube пройшов цікавий шлях стильових експериментів від  noise rock до ritual drone ambient, виробляючи своє індивідуальне експресивне звучання. Емоційна виразність, насиченість фактури і сміливість тембрових фарб – неповторні риси тієї музичної тканини, в якій сплітаються найсильніші почуття людини, що зважилася на прогулянку по лезу над прірвою власної душі.

GAMARDAH FUNGUS (drone/ambient, Дніпропетровськ).
GAMARDAH FUNGUS – проект двох музикантів з чималим творчим досвідом за плечима. Гітарист, що ховається під псевдонімом Absurd Maers, і електронник Ігор Ялівець базуються в Дніпропетровську.

Матеріал дуету повільний і тягучий, місцями похмурий, місцями – медитативний і задумливий. Головні складові цього музичного потоку – імпровізації гітар та сплетіння різних шумів, в яких чути польові записи, рідкісні ударні загадкового походження і звуки, що відсилають своєю природою до аналогового і модульному синтезу.

CREATION VI (drone/ambient, Київ).
http://www.last.fm/music/Creation+VI
http://dna-production.org/artists/creation_vi
CREATION VI – український проект, який досліджує можливості дрон-музики, як способу спілкування між свідомим і підсвідомим. Багаті емоційні переживання, абстрактні поняття і трансцендентний досвід важко втілюються в слова або візуальні образи, тому музика – практично ідеальний посередник. З моменту створення в 2006 році звучання проекту безперервно видозмінюється, так як саме плинність, безперервність і пластичність роблять Drone Ambient могутнім знаряддям для передачі невербального досвіду. Це може бути архаїчна, ритуальна музика чи світлий, прозорий ембіент, але це завжди повернення до першоджерела, що неминуче приводить до архетипів людської свідомості, і всього, що вона створює. Відкриття завіси повсякденної реальності, баланс на грані зовнішнього і внутрішнього.

NIGHTSPIRIT (ambient drone-doom, Київ).
http://dark-world.ru/albums/Creation-VI-Nightspirit-S ..
Проект гітариста групи Вин де Міа Trix з'явився в 2006 році. В основу музики була закладена ідея намалювати ніч музичним пензлем. Результатом експерименту стало барвисте полотно гітарного звуку на стику таких стилів, як drone-doom, ambient и funeral doom, з відчутним впливом Maeror Tri, Aidan Baker, Urna.
Музика NIGHTSPIRIT мелодійна, меланхолійно і замислена, хоча часом здатна вибухнути і справжньою істерикою. Важкі похмурі рифи то гуркочуть, вселяючи страх і трепет, то стихають до ледве чутного шепоту.

Квитки: 90 грн передпродаж, 120 грн – в день концерту.
Квитки можна придбати в магазині CORE (вул. Златоустівська, 30).

Веб-сайт.

 

На події були

Всі
Я був там