категорії: музика новина

Андрухоїд наближається

У лютому у чотирьох містах України (Київ, Харків, Дніпропетровськ та Львів) відбудеться літературно-музична акція "AНДРУХОЇД ПЛЮС". Головною метою акції є запрезентувати два паралельні міжнародні культурно-мистецькі проекти: музичний альбом "Andruxoїd" і друковане "Вибране 2003-2004" центральноєвропейського часопису "Потяг 76".

Виданий у формі компакт-диску "Andruxoїd" є результатом кількалітньої мистецької співпраці та глибокої особистої приязні двох митців – українського письменника Юрія Андруховича (Івано-Франківськ) і польського джазового саксофоніста Міколая Тшаски (Ґданськ). Їхня музично-літературна співпраця розпочалася ще у 2000 році у Ґданську, коли Андрухович під музичні імпровізації Тшаски читав свій вірш "Козак Ямайка" (музичний дует у якості перкусіоніста підтримав також Анджей Стасюк). Після цього Андрухович і Стасюк ще кілька разів виступали разом (у Києві та Львові (акція "Моя Європа-2", 2001), Ґдині ("Чорні ночі мотоциклістів", 2002), Києві та Харкові ("Маскульт", 2003). Тож врешті-решт все логічно завершилося виданням диску, що має назву "Andruxoїd".

В альбомі звучить 12 композицій на вірші з найновішої збірки Андруховича "Пісні для мертвого півня", а також 5 композицій з поетичного циклу "Індія" і – в якості бонусу – легендарний "Козак Ямайка".

У Києві та Львові презентації "Андрухоїда" буде доповнено презентаціями давно очікуваної паперової версії інтернетового часопису Потяг-76. Вибране 2003-2004.