категорії: музика новина

Перший Всеукраїнського вузівський фестивалю ''ЕтноЕволюція'' відбудеться з нагоди сторіччя КНЕУ

Це буде музичне фольклорне дійство у вигляді свята, виставки народних промислів (вишивка, гончарство, різьблення тощо), вуличного гуляння, концерту, в якому приймають участь найкращі фольклорні та world music гурти, театри України. Фестиваль почнеться 27 квітня в Центрі культури і мистецтв КНЕУ (вул. Дегтярівська, 49 г).

В програмі:

Виставка народних традиційних промислів, виробів з дерева, металу, шкіри, соломи, вишиванок (сорочок, рушників, серветок, картин та ін.).

Вуличні народні гуляння (танці, ігри, весняні хороводи, вуличні театри, наприклад, театр "Дах" з модерною виставою, в якій використано традиційні елементи: музика, одяг та ін.), народна кухня: вареники, млинці, куліш, каші, узвар та ін.

Прес-конференція до фестивалю на тему популяризації та важливості традиційної народної культури.

Концертна програма, яка поділяється на денну та вечірню. Денна програма розпочинається біля входу в ЦКМ КНЕУ на імпровізованій сцені виступами фольклорних ансамблів та переноситься на основну сцену (16:00-19:00) "Божичі", "Гуляйгород", "Кралиця", "Володар", "Лукині роси", Кобзар та лірник Тарас Компаніченко, Казкар-лірник гурту "Вій" Сашко; вечірня програма проходитиме на основній сцені з 18:00 "Карпатіяни", "Пропала Грамота", "Самі свої", "Оркестр Янки Козир", "Вогнесміх", "Хо!", "Росава", "Ілона Опікула", "Очеретяній кіт"..