категорії: музика новина

R.E.M. приїде на Sziget із новим альбомом

R.E.M.Оргкомітет Sziget з радістю повідомляє, що гурт прийняв запрошення фестивалю і 16 серпня стане хедлайнером на Головній сцені. Також підтверджено участь німецького Die Arzte – вони також виступатимуть на Головній сцені у пообідній час.

Michael Stipe, Peter Buck та Mike Mills, а саме R.E.M. із новим альбомом у липні-серпні завітають на кілька великих європейських фестивалі, у тому числі на Rock Werchter (Бельгія), Oxegene (Ірландія), T In The Park (Шотландія).

Подейкують, що новий альбом Accelerate буде найдинамічнішим та найенергійнішим.

Американський гурт із Афін, штат Джорджия був одним із визначних інтелектуальних рок-формацій останніх 25 років. До 1997-року квартет, згодом, через хворобу барабанщика Білла Беррі тріо, що доповнюється на концертах запрошеними музикантами, грає музику, у якій поєднується класичний американський рок, фолк-рок, арт-рок, арт-панк та пост-панк, чуттєвість та сила. Власне, ці визначення у випадку R.E.M. зайві – гурт давно має свій стиль, він сам його визначає, і з ним порівнюють музику інших виконавців. Із добірки альбомів R.E.M. важко щось виокремити, та якщо вже мусимо, то Document, Green, Out Of Time, Automatic For The People або Monster просто необхідно прослухати.

Die ArzteDie Arzte безперечно найпопулярніший представник німецького панк-року, навіть зважаючи на те, що це тріо утворилося ще у 1982, тобто у часи розквіту «нової німецької хвилі». Їхня стратегія виживання: прості, але захопливо-потужні музичні теми та сатиричні тексти доповнюються інтенсивним сценічним шоу. У результаті і у 2008 році квитки на концерти «Лікарів» розпродаються за лічені хвилини. Гурт вже двічі, у 2000-му та 2004-му виступав на Sziget-і із величезним успіхом, і ось – нова зустріч.