категорії: музика новина

Фліт на національному телебаченні

ФлітФліт під час зимових свят  засвітиться на телебаченні. Підставою для цього послугувало те, що хлопці стали переможцями тижня у програмі Фольк Мюзік на Першому Національному. Під час передачі виконуються народні пісні спочатку у подачі їхніх автентичних носіїв – народознавчих або просто народних колективів, а потім ту саму пісню, однак вже у власному вигляді, відтворюють сучасні виконавці.
Потім відбувається глядацьке голосування, за підсумками якого у своєму тижні Фліт і посів перше місце з відривом у 600 голосів. хлопці на свій лад переспівали пісню "Ой, П’є Чумак, П’є".
 

Як переможців тижня передача Фольк Мюзік запросила групу на зйомки вдруге. 2 січня має вийти новорічна версія програми і в ній гурт знову заспіває власне прочитання "Ой, П’є Чумак, П’є", але тепер вже разом з народним колективом, який і приніс цю пісню на Перший Національний.

На наступний святковий випуск Фольк Мюзік, що відбудеться 9 січня, Фліт підготував ще одну несподіванку: переспів пісні Доброго Вечора! від своїх земляків – гурту Ґринджоли. Сталося так, що ця група міцно пов’язується лише з однією піснею – Разом Нас Багато! – відомість якої несправедливо затьмарила дотепну, веселу і ліричну дебютну платівку 2006 року "Хай Буде Так". Пісня "Доброго Вечора!" належить саме до ліричної частини альбому і є простою задушевною різдвяною піснею. Наочно довести це і збирається Фліт.

 

За матеріалами ФДР-Радіоцентру