категорії: музика новина

Ot Vinta стикнулися з ВІЛ

Ot VintaУкрабіли отримали нагороду від міністра Юрія Павленка за активну участь в пропаганді профілактики ВІЛ/Сніду.
Рівненьский гурт Ot Vinta долучився до всеукраїнської акції «ВІЛ стосується кожного», започаткованої цього року Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. Другого грудня в Києві були презентовані ролики соціальної реклами направленої на профілактику зараження ВІЛ/СНІДом, героями одного з яких стали «гвинти». Ролики будуть демонструватися на всеукраїнських і регіональних каналах, а також на вуличних екранах у Києві та інших обласних центрах України.
 

 

«До того як взяти участь в зйомках ролика ми протягом літа дали більше 10 концертів у великих містах України, під час яких спілкувалися з молоддю, пропагували здоровий спосіб життя і розказували як убезпечити себе у сучасному ризикованому світі, - розповідає фронтмен Ot Vinta Юрій Журавель. - Ми звикли думати, що ВІЛ та СНІД це щось дуже далеке від нас, що це існує десь там в Америці чи Африці. Але насправді він вже став і нашою реальністю, бо, нажаль, Україна займає одне з перших місць в Європі з темпів поширення цього захворювання. Ми маємо зрозуміти, що наші діти будуть займатися сексом, робити татуювання та пірсинг, не питаючись нашого дозволу, в певний момент для них це стане таким же природнім як і для нас. Тому чим раніше ми поговоримо з ними про те як поводитися в різних ситуаціях, тим скоріше ми убезпечимо їх від страшної хвороби».
Також під час презентації роликів відбулося нагородження учасників кампанії «ВІЛ стосується кожного» грамотами від міністра Юрія Павленка.