EGOїстична Re: КОНСТРУКЦІЯ Сальвадора

Цифровий батл (або фотошоп вам в руки):

теґи: Сальвадор Далі, батл, виделка, фотошоп

Батл:
ЕГОЇСТИЧНА РЕКОНСТРУКЦІЯ ДАЛІ
категорія: ФОТОШОПСТВО

Для початку невеличка ДОВІДКА. Так звані Брейн-, арт- та муз-БАТЛИ, зокрема й фотошопні, на Виделці проводяться не вперше і проводяться не лише з метою марнославно повипендрюватись (хоча дійсно висококласний випедрьож лише щиро вітається), але принагідно й отримати змогу  долучитися до більш менш предметної дискусії (чи то вербальними  чи то іншими засобами) з тими, кому це  дійсно  цікаво так само, як і вам. І що важливо, без пустопорожнього флуду випадкових перехожих. Щоправда цього разу формат батлу буде розкутішим з огляду на специфічність – ба, елітарність – мови діалогу безпосередніх учасників.

Не одноразово, мабуть, доводилось чути та й вживати у якості виправдання – чи то власної інтерпритаційної заоригінальності, чи навпаки повного невігластва – знамениту екзистенційну сентенцію Глядач – є співавтором твору!.
Цей постулат безперечно справедливий для всіх видів творчості, але у випадку з образотворчим мистецтвом він набуває критичної доречності, БО, на відміну від тексту, і тим більше музичної матерії, що у переважній більшості випадків розгортаються перед глядачем лінійно і в задуманій (чит. – нав'язаній) автором послідовності, образотворчі об'єкти (картину/скульптуру/інсталяцію) глядач ладен розглядати за більш менш довільною схемою та з притаманним саме йому рівнем зосередженості на тих чи інших елементах; або й взагалі з відсутністю уваги як такої (чи то в наслідок травм дитинства)), чи то через естетичний дисонанс між образотворчим об’єктом та смаком такого глядача). Саме ці психічні особливості породжують неймовірне розмаїття так званих інтерпретаційних копій, здавалося б, одного й того ж артефакту.
Також не секрет, що кожна окрема людина сприймає той чи інший твір мистецтва спираючись виключно на власний досвід: емоційний, естетичний, інтелектуальний та – ніц дивного – й побутовий, кожен з яких є унікальним, як ДНК, набором та сполученням окремих елементів чуттєвого життя такої людини.
Все це й купа іншого постійно доформовує, доповнює та надбудовує мистецький твір в очах, вухах, почуттях кожного окремого глядача. А сукупність таких надбудов створює та так звану ауру твору, роблячи його багатогранним і, як мінімум(!), тривимірним.
Але яким чином відчути цю багатогранність, якщо я, для прикладу, особисто бачу лише одну з граней, ту, що сам і створив? Це стає можливим через полілоги-обговорення, в яких кожен з глядачів демонструє на загал свою інтерпретацію. Але постає  проблема – слова, як відомо, брешуть і не здатні передати всіх тонкощів сприйняття на стільки делікатних матерій, як візуальне враження.
Саме тому пропоную обійтися без вочевидь брехливих конвертаційних схем штибу «образ-слово», а здійснити обмін інтерпретаціями в межах однієї валюти, тобто візуальних образів.



!!! ПОЧИНАТИ ЧИТАТИ ОДРАЗУ ЗВІДСИ !!!

Той, хто все ж дослухався до авторитету капслока і не читав текст, що йому передує, знайте, ви суттєво полегшили собі життя, не забивши голову зарозумілими і, за великим рахунком, зайвими мудруваннями, а отже, вам буде значно простіше зрозуміти завдання))

Завдання. Беремо будь-яку картину Сальвадора Далі (не питайте звідки. гугл вам в поміч) і робимо за допомогою фотошопа (чи інших малювалок) її якомога егоїстичну копію, використовуючи деталі лише власного побуту, або ж елементи самого себе чи своїх знайомих (не секрет, що творчість великого іспанця досить тілесна). Також, з огляду на непобутовість деяких елементів картин Сальвадора, було запропоновано дозволити використання чужих світлин з нету чи деінде. Але не зловживати, звичайно ж.


УВАГА! У ваших інтерпретаційних копіях суворо забороняється використовувати будь-які елементи картини-оригіналу: ні предмети, ні обличчя, ані навіть тло. Все робиться за принципом найжорсткішого егоїзму, тобто власними ручками!
Після голосування буде проведений "розбір польотів" (силами самих же учасників) і вам все одно доведеться зізнатися, як ви і що зробили.


Термін. Три тижні ВІД ДНЯ ОФІЦІЙНОГО СТАРТУ БАТЛУ.

Порядок оприлюднення робіт. Всі «егоїстичні копії» висилаються на мило worefl@gmail.com разом з «оригіналом». Коли будуть отримані роботи всіх заявлених конкурсантів, їх буде розміщено диптихами в темі Батлу під довільними порядковими номерами, за якими вони значитимуться також і в анонімному голосуванні.
Голосування триватиме тиждень, після чого імена героїв будуть почесно вишкрябані тим же таки капслоком на головній порталу з лінком на їх профілі.

 
ЗГОЛОШУЄМОСЬ!