Галина Вдовиченко перейменувала «Замок Гербуртів» в «Тамдевін»

теґи: Галина Вдовиченко, Елеонора Сімонова, книгарня "Є", Коронація слова, Нора-друк

Івано-Франківськ, 25.06.09, Книгарня ЄНа зустрічі з читачами книгарні «Є» в Івано-Франківську Галина Вдовиченко розповіла, що її роман «Замок Гербуртів» (переможець цьогорічного Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова») вже готує до друку видавництво «Нора-Друк». Але назва роману буде іншою – «Тамдевін».

У романі так називається картина відомої санкт-петербурзької художниці (колишньої львів’янки), яка написала цю картину після повернення з містичного урочища Карпат, неподалік найвисотнішого замку України. Ідею дати роману іншу назву подала Галині видавець Елеонора Сімонова. За її словами, назва «Замок Гербуртів» збиватиме читача, наводитиме на думку, що роман – історичний. Насправді ж події роману розгортаються у жовтні 2008 року.

Вже триває робота й над обкладинкою книжки. Уривки з роману Галина вперше прочитала на зустрічі в Івано-Франківську.

Того ж дня у Києві відбулась прес-конференція журналу «Кореспондент», на якій стало відомо, що перший роман Галини Вдовиченко «Пів’яблука», який вийшов у світ у вересні минулого року, посів друге місце у номінації «Белетристика» у конкурсі «Найкраща українська книжка».