категорії: новина

В «Ігри влади» втягнуто політиків і журналістів

теґи: Бен Афлек, Рассел Кроу, Хелен Міррен

 

Ігри влади / State of PlayУ політичних колах будь-якої країни відбувається постійне маневрування між двома командами: політиками, які намагаються зберегти свої позиції та уникнути публічних скандалів, та журналістами, завдання яких викрити ці скандали та корумпованість влади. Парадокс стосунків цих непримиримих опонентів у тому, що вони потрібні одні одним.  

Володар «Оскара» Рассел Кроу («Гладіатор», «Гангстер», «Ігри розума») грає головну роль – журналіста МакЕфрі в драмі про конгресмена, що йде вгору політичними сходами, і журналіста, що розслідує вбивство.

Амбітний і врівноважений конгресмен Стівен Колінз, якого грає ще один оскароносець, Бен Афлек – майбутнє своєї політичної партії: на нього покладено великі сподівання, він має стати однією з провідних державних фігур. Але через страшну несподіванку – його молода асистенктка помирає трагічною і загадковою смертю – втрачено певну інформацію, якою володіла тільки дівчина.

Ігри влади / State of PlayЯкий же фактор стане вирішальним для журналіста: стара дружба з конгресменом, чи тиск його головного редактора Камерон Лінн (володарка «Оскара» Хелен Міррен), яка дала йому завдання розслідувати ситуацію? Намагаючись викрити вбивцю, МакЕффрі виявляє факти, здатні захитати державну структуру влади. Опинившись у сфері дії політтехнологів і могутніх політиків, він ще раз підтверджує стару Ігри влади / State of Playістину: коли на кін поставлено мільярди, ні про яку чесність і неупердженість не йдеться.

Фільм «Ігри влади» базується на тлесеріалі  BBC, створеному Полом Ебботом за сценарієм Метью Майкла Карнахана і Тоні Келроя.

Режисером фільма став володар «Оскара» і двічі – премії BAFTA шотландець Кевін МакДональд, відомий за фільмом «Останній король Шотландії». 

 «Коли я подивився «Ігри влади» по телебаченню, то просто закохався в цей проект, – каже МакДональд. – Коли мені надіслали сценарій, я був заінтригований, але Ігри влади / State of Playпоставився до нього з підозрою. Треба було знову винайти велосипед, і ми постарались це зробити».

Виконавець головної ролі Рассел Кроу так говорить про свого героя: «Одна з речей, про які розповідає фільм, – це двозначні концепції об’єктивної преси. Вони хочуть розповісти вам, що вони об’єктивні, що їхні стосунки в житті абсолютно не впливають на те, що вони пишуть і як вони пишуть. Але в даному випадку це неправда. Це одна з речей, яка мене цікавить: вони люди. Вони мають свої особисті симпатії та іноді просто не можуть щось викинути зі статті, не важливо, погане чи добре».

З 11 червня «Ігри влади» у кінотеатрах.

(За матеріалами офіційного през-реліза)