категорії: кіно новина

«Казка про Чорного Козака»: підтримаймо перше народне кіно

теґи: Казка про Чорного Козака, Сашко Лірник, екранізації, казка, кіно-казка, кіностудія "Мальва", народне кіно

Казка про Чорного КозакаВ Україні зароджується новий напрям кіномистецтва – народне кіно. Першим кінотвором стане екранізація «Казки про Чорного Козака і вдову Ганну» Сашка Лірника.

«Казка про Чорного Козака» – це повнометражний ігровий фільм режисера Владислава Чабанюка за мотивами казки Сашка-лірника (Олександра Власюка). Створюється кіно незалежним гуртом друзів та народною аматорською кіностудією «Мальва» (с. Легедзине, Черкаська область).

Кіно-казка «Чорний Козак» – це занурення в минуле, в світ наших прапрабабусь, світ, обрамлений переживаннями і героїкою козацької доби, світ вічної боротьби добра зі злом, кохання із забуттям і смертю. Реальність, близька до натуралізму, містика, напоєна поезією – ось те тло, на якому живуть герої. Кожен шукає своє щастя у своєму маленькому світі і, водночас, у безмежжі вічного Всесвіту.

Українська героїко-романтична історія чекає виходу на екран. На Уманщині і Тальнівщині вже відзнято половину фільму. Кіностудія «Мальва» щиро сподівається на допомогу й пітримку у всіх сферах проекту.

Більше інформації на сайті фільму:  www.blackcossackfilm.com