категорії: кіно новина

Під час зйомок фільму про Чорного Козака постраждала коза

теґи: Казка про Чорного Козака, Легедзине, Мальва, Сашко Лірник

Кіностудія «Мальва» під керівництвом Владислава Чабанюка розпочала знімати фільм-казку про Чорного Козака. Перші кадри відзняли на полі біля села Легедзине Тальнівського району Черкаської області. І відразу ж урочисто розбили тарілочку із написом назви фільму. Причому розбили об голівоньку головного українського казкаря Олександра Власюка, який і є автором казки. Власюк (він же – Сашко Лірник) сам напросився. Тим паче, що грав роль татарина і був у потужному шоломі. Кажуть, що потім, коли буде прем’єра, тарілочку символічно збиратимуть докупи. А поки що зйомки продовжилися.

Неомі Умань (американській режисерці, що мешкає у селі) доручили почесну роль татарського мурзи. Загримували, приклеїли вуса. Особливо важко було зняти сцену, де Чорний Козак (Василь Середенко) відпанахує голову мурзі. Довелося викопати глибоченьку яму, поставити туди стільчика, на який посадовити Неомі. Зверху – паліччя і трава. І голова, звісно. Добряче скроплена кров’ю із чарівної пляшечки зі стьобним написом «Кровь Мосфильма».

Ще одного татарина зіграв відомий телеведучий Ігор Пелих. Для цього він приїхав у Легедзине з дружиною і трьома дітлахами. Поки перед зйомками усі пили гарячий чай, щоб бодай якось зігрітися, Пелих цмулив розсіл, цідивши його з трилітрового слоїка з помідорами. Зрозуміло, бороду телеведучого пофарбували у чорний колір. Все ж мусило бути правдоподібно. Тим паче, що місія Пелиха у фільмі є досить важливою. Йому довелося оббілувати козу, яку напередодні купили у селі й зарізали.

Також, виявляється, що для того, аби дівчина в кадрі мала розпатлане волосся, її потрібно качати по траві, а сльози на дівочих очах бувають дуже навіть справжні, якщо добряче підсковзнутися і впасти саме тоді, коли треба тікати від татарина босоніж по холодній траві…

Зйомки тривають. Владислав Чабанюк сподівається, що вже у травні буде «повноцінний фільм на сорок хвилин». А Сашко Лірник каже, що фільм приречений на успіх. Адже перед початком зйомок він бачив сокола, який пролетів просто перед його автомобілем на полі. А це добрий знак.