категорії: музика новина

«Чарзілля» сп’янило вуха журі «Тараса Бульби - 2009»

теґи: Галяк, Дубно, К402, Сюрбенд, Тарас Бульба-2009, Чарзілля, Фестивалі

Чарзілля19 липня завершився традиційний щорічний Всеукраїнський рок-фестиваль «Тарас Бульба – 2009». Впродовж трьох днів на сцені Дубно (Рівенська обл.) за головну нагороду фестивалю і почесний статус володарів гран-прі боровся 21 гурт з усіх куточків України.

Львівщину, яка була переможцем фесту чотири рази поспіль, цьогоріч на фесті представляли «Роза Марена» з Новояворівська та львівські Green Silence і «К402». Проте, вп’яте найвищих висот львів’янам досягти не вдалося. У списку кращих за підсумками рішення журі опинилися лише «К402», які стали дипломантами фестивалю.

Конкурсну програму другого дня, у якій змагалося 11 команд, закривали гості фестивалю, минулорічні переможці – готичні «Полинове поле» і важкі та емоційні «Анна». Доки публіка активно махала «хаєрами», щільно притискаючись до турнікетів перед сценою, за лаштунками розгорілася запекла боротьба між членами журі, до якого увійшли Юрій Шаріфов, Сергій Шишкін, Серго Чантурія, Дмитро Добрий-Вечір, Максим Подзін, Євген Васільєв. Скільки людей – стільки і смаків, от і у кожного члена журі – свій фаворит. Відтак, у ході обговорення голова журі Юрій Шаріфов відмовився брати участь у голосуванні та зазначив, що не несе відповідальності за результат. 

Після тривалого обговорення і голосування судді, все ж, винесли свій вердикт, згідно з яким третю премію отримали панкові кияни з гурту «Галяк». На другій позиції, як і торік, затрималася столична роквумен «Гапочка».  Першу премію повезуть до столиці учасники гурту «SЮR Band» – оригінального проекту басиста Оркестра Янки Козир. «Тарасбульбівське» гран-прі фестивалю та приз – комплект звукопідсилюючої апаратури від компанії «Свен» – виборола фольк-рокова банда з вибухово-енергетичною вокалісткою – «Чарзілля».