Вперше книжник став мером

теґи: гусятин, книгарня, мер

Гусятин, 26.09.08, відкриття книгарні Нарешті результати опубліковано і можна констатувати факт: вперше в історії сучасної України мером став книжник! На Тернопільщині в славному місті Гусятин головою місцевої ради обрано члена Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Михайла Савчука. Вже декілька років він успішно опікується книжковою справою в своєму краї. За його участі декілька років тому було спочатку відкрито книжковий відділ в місцевому універмазі, а минулого вересня – справжню книгарню, що отримала назву «Знахідка». За ці роки з ініціативи та при сприянні пана Михайла до Гусятина приїздили відомі письменники – Марія Матіос, Михайло Слабошпицький, Андрій Курков, Наталка та Олександр Шевченки, Андрій Кокотюха, Галина Вдовиченко, Анатолій Дністровий та інші.

З відкриттям книгарні «Знахідка» гусятинців вітали гості з Києва, Львова та Тернополя, а освячував її архімандрит Рафаїл Торконяк, лауреат Шевченківської премії. З його рук Михайло Савчук отримав безцінний подарунок – Острозьку Біблію (на фото), над перекладом якої українською мовою отець Рафаїл працював понад 30 років. 

Будучи депутатом районної ради, Михайло Савчук зробив чимало добрих справ для місцевого культурного середовища, починаючи від банального ремонту опалення в бібліотеці до закупівлі книжок для закладів освіти. Маємо надію, що на новій посаді вал комунальних питань, що вирішує міський голова, не завадить йому продовжувати добру справу книжкового просвітництва.