категорії: візуалка новина

Олівці в заручниках!

теґи: Деміен Хьорст

 

Деміен Хьорст подав до суду на 17-ти річного Картрейна (Cartrain), що використовував зображення одного з діамантових черепів у своїх колажах. Однак не так просто відомому художнику відстояти свої права. Адже в заручники потрапили олівці «Faber Castell» з інсталяції Хьорста  під назвою «Аптека». Художник оцінив їх в 500 тисяч фунтів. Це найдорожча крадіжка в сучасному мистецтві! Але чи повернуться вони цілими в інсталяцію?
Юнак Картрейн, добрий знайомий Деміана Хьорста, займається графіті і колажами. В одному з своїх колажів він використовував фотографії діамантового черепа «Заради любові Господа». Колаж було продано за 65 фунтів.
Однак в листопаді минулого року юристи Деміена Хьорста подали на юнака в суд, вимагаючи не лише зняти колажі з інтернет-галереї Картрейна, але й повернути всі гроші, отримані від продажу.


В липні 2009 року Картрейн вкрав коробку олівців «Faber Castell» з інсталяції  Хьорста «Аптека», що  займає цілу кімнату, і  загальну вартість якої сам автор оцінює в 10 млн фунтів. Наступного дня юний дотепник оприлюднив плакат з надписом: Я вимагаю повернення своїх робіт Деміеном Хьорстом і DACS (Design and Artists Copyright Society, Товариство захисту авторських прав дизайнерів і художників) в обмін на повернення олівців цілими та неушкодженими... Якщо Хьорст не зробить цього до 31 липня – олівці будуть заточені. Його попереджено.»


Однак в казках Робін Гуди перемагають багатіїв, а в реальному житті багаті художники бідних. За кілька тижнів в квартирі Картрейна провели обшук. Його заарештували разом з батьком, але незабаром випустили під заставу  не лише зняти колажі з інтернет-галереї Картрейна, але й повернути всі гроші, виручені з продажу.
 

Відвідати блоґ Катрейна