На «Сумно?» ексклюзивно представлений новий роман Олеся Ульяненка «Там, де Південь»

теґи: Олесь Ульяненко, книжки

Олесь Ульяненко – Там, де Південь  Ульяненко став класиком

Ліна Костенко 

            Прощаючись  з усіма імперіями  світу, ми завжди прощатимемося  з Римом, і помагатимуть нам такі вільні уми, як Олесь Ульяненко

          Павло Загребельний 

Поки що перший і єдиний автор, який потрапив до українських сучасних порнографів. Принаймні такий вердикт винесла Олесеві Ульяненку, лауреату Шевченківської премії, Комісія з питань моралі, через що здійнявся неабиякий галас близько року тому – перша ластівка цензури вдарила по Ульяненку не випадково – його дійсно варто прочитати. Видавництво «Треант» повідомляє про видання нового твору цього славетного українського автора – роману «Там, де Південь». Зараз його можна ексклюзивно замовити на Сумно? і стати одним з перших, хто прочитає цей роман. Або ж почати прочитання з уривку.

Якщо  Ви ще не читали Ульяненка  – почніть з  цього тексту.

Якщо Ви є його прихильником – побачите нові фасети його творчості.

Якщо  колись спробували, і не пішло –  тут він зробив крок Вам назустріч, поєднавши свою фірмову  «об'ємну» манеру зі вражаючим антуражем та динамічним сюжетом.  

Свого часу заборонялися, вилучалися з продажу й бібліотек, навіть знищувалися й спалювалися твори багатьох авторів: Джерома Селінджера та Джона Стейнбека, Джеймса Джойса та Володимира Набокова, Джорджа Орвелла та Ернеста Гемінгвея, Кена Кізі та Курта Воннегута, Д. Г. Лоуренса та Ентоні Бьорджеса, Салмана Рушді та Джона Апдайка, і навіть Теодора Драйзера, Джека Лондона, Джона Рональда Руела Толкієна та Маргарет Мітчел! В першу чергу тоталітарні, пуританські або відсталі спільноти лякали сміливі та прогресивні пошуки стилю, відкриття літературою нових тем та порушення нею лицемірного замовчування. Але сьогодні всі ці книжки з нами, сприймаються нормально, вивчаються в школах – і залишаться з нами, доки ми не втратимо вміння читати. 

Олесь Ульяненко – в добрій компанії! 

Олесь Ульяненко народився у 1962 році в місті Хорол. П'ятнадцятирічним пішов з дому. Наступні 15 років життя охопили медучилище, моршколу, військо, шахту, Сибір, український Південь, участь у національному політичному русі – все те, про що Ульяненко не дає інтерв\ю. Писати почав ще дитиною, але перші публікації з\явилися тільки в 90-х. В 35 років отримав Шевченківську премію за роман «Сталінка» (1997). Є автором більш ніж 20 романів, які, він наполягає, всі базуються на дійсності нашого часу. Його твори входять в програму середніх та вищих навчальних закладів України. За роман «Знак Саваофа» (2006) Московській патріархат піддав його анафемі. Роман «Жінка його мрії» (2009) був визнаний Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі порнографічним і був вилучений видавцем з продажу.