Конкурс «Народжені у 89-му»: падіння Берлінської стіни

теґи: Андрій Курков, Берлінська стіна, Ерхард Бусек, Кевін Клоз, Кевін Пііл, Народжені у 89-м, Нетад Попович, Сладяна Буковач, конкурс, міжнародний конкурс есеїв, падіння стіни

berlin-wallОсінь 2009 року дала можливість згадати всій Європі про осінні події 1989 року, які повністю змінили карту Європи. 20-ліття падіння Берлінської стіни – серйозний привід для роздумів про минуле, про сьогодення, про майбутнє.

Якщо ви народилися в період з 1980 по 1993 роки, якщо у вас присутні письменницькі чи журналістські амбіції, у вас є прекрасна можливість посприяти своєму майбутньому. «Європейський банк реконструкції та розвитку» (Лондон), «Уні Кредит Банк» (Мілан) і газета «Файненшл Таймз» (Лондон) оголосила міжнародний конкурс есе, присвячений 20-літтю Падіння Берлінської Стіи. Конкурс має назву «Народжені у 89-му».

Не обов‘язково писати саме про Берлінську стіну, важливіше писати про те, як ви бачите останні 20 років Європейської і своєї власної історії, про свої надії, плани, про свою країну і про її майбутнє. Об‘єм – о 1500 слів. Мова – українська, або російська. Термін подачі есеїв закінчується 30 грудня 2009 року.
Кращі тексти будуть опубліковані в збірнику, який буде виданий в лондоні англійською мовою. Фіналістів чекають премії від банків – засновників конкурсу, а головного переможця очікує стажування в газеті «Файненшл Таймз» в Лондоні!
Участь в конкурсі можуть брати мешканці колишнього СРСР і berlin-wallколишньої Югославії, а також Східної Європи. Твори подаються на e–mail: born_in_89@mail.ru, чи на лондонський e–mail: bornin89@ebrd.com.

 Хотілося б, щоб учасники з України показали своє вміння оригінально і сучасно мислити, і привернули на себе увагу шановного  журі, в склад якого входять:
Кевін Пііл (політичний редактор газети «Файненшл Таймз»),
Нетад Попович (видавець та письменник, Хорватія),
Ерхард Бусек (Екс-віце-канцлер Австрії),
Сладяна Буковач (критик, Хорватія),
Кевін Клоз (професор, завкафедрою журналістики Лондонського Університету)
Андрій Курков (письменник, кіносценарист, Україна).

 Більш докладніша інформація на сайті www.ebrd.com в розділі «bornin 89».