Андрухович знову співатиме

теґи: Karbido, Цинамон, Юрій Андрухович

101 обличчя АндруховичаЮрій Андрухович таки буде співати на концертах туру «Цинамон» – такою інформацією поділився сам літератор під час прес-конференції, яка відбулась 30 березня у Книгарні «Є».

Це, безумовно, інтригуюче зізнання Андрухович приберіг на кінець розмови з журналістами, але через те що майже всі представники преси, не чекаючи завершення конференції, кинулися в чергу отримувати диски щойно привезеного тиражу, інформація до більшості медіа так і не потрапила.

«Тільки недавно до туру вирішили приєднатись кілька відомих українських музикантів, але хто саме – поки що сюрприз,» – повідомили представники агенції-організатора туру. «Разом з ними ми виконуватимемо українські пісні – серед них будуть і джазові, і модерні акапельні обробки, і кілька відомих хітів як української, так і російської естради,» – додав Андрухович.

На недовірливе прохання когось із присутніх прихильників продемонструвати фрагмент майбутнього шедевру, головний герой брифінгу негучно, але чудово поставленим баритоном проспівав увертюру до опери «Запорожець за Дунаєм». Якщо чесно, то міць і тембр мелодійного голосу поета і прозаїка просто вражає.