категорії: візуалка новина

«Від Романа до Йордана»: львівська арт-навала на столичне «Коло»

теґи: Інна Івасюк, Київ, Львів, Ольга Пильник, галерея "Коло", ремісницька родина Пирожків

Kolo«Від Романа до Йордана» у столичній галереї «Коло» львівські художники колядуватимуть і пригощатимуть різдвяною феєрією мистецтва. З 17 грудня  по 9 січня 2012 п’ятнадцять львівських митців у рамках проекту «Від Романа до Йордана» представлять власне бачення Різдва.

Цікаво, що усі автори працюють не лише у різних техніках, а й у різних жанрах мистецтва, тож і експозиція обіцяє бути насиченою та різноманітною. Виставка задовольнить смаки найвибагливіших поціновувачів прекрасного, адже серед представлених експонатів: авторська ікона, кераміка, малярство, живопис по шовку, дерев’яна іграшка, лялька – маґодза, вітраж  та інші цікаві артефакти-подарунки.

Спільним для усіх авторів залишається хіба різдвяний настрій у створенні мистецького свята. Відтак Ольга Кравченко, Данило Мовчан та Уляна Томкевич презентуватимуть авторську ікону в дусі візантійського іконопису; Остап Лозинський, Уляна Нищук-Борисяк та Оксана Андрущенко – ікони на склі, за мотивами народної; Євгенія Рябчун експонуватиме дерев’яну іграшку; Ярослава Ткачук – текстиль у власній техніці; Анна Атоян – живопис на шовку; Наталія Бартків – малярство; Інна Івасюк – львівські маґодзи; Наталія Гайдаш – цікавинки з вітражу; Ольга Пильник представить свою кераміку, а ремісницька родина Пирожків запропонує живопис та авторські подарунки.