категорії: музика новина

8 секунд від Uлії ЛорD

теґи: Uліїя ЛорD, Україна, альбом, музика, презентація синглу, укрсучрок

Юлія Лорд

 Справжня німфа альтернативної української сцени Uлія ЛорD стрімко вривається в ряди вітчизняного шоу-бізу зі свіжим матеріалом. Співачка активно репетирує з новим складом музикантів і готує до випуску студійний альбом з піснями власного авторства.

 «Альбом я вирішила назвати «Вісім секунд», – говорить Юлія Лорд, – Вісім у горизонтальній позиції, як символ нескінченності обраний невипадково. У мене є ідея зобразити цей символ у вигляді переплетених молекул ДНК. ДНК – фактично є початком всього живого. Крім того, сама спіраль ДНК є, по суті, символом нескінченності, і може символізувати те, що все в світі не має ні початку, ні кінця, і постійно перетікає з однієї форми в іншу. Весь альбом переповнений асоціаціями про нескінченне очікування любові, про невичерпність цього почуття. А ще існує думка, що чоловікові треба всього лише 8 секунд, щоб зрозуміти, чи закоханий він у жінку, і цю думку я повністю поділяю і підтримую!»

 Першим синглом з нового альбому стане його заголовна пісня. Трек «Вісім секунд» був записаний у листопаді в затишній студії-резиденції StarsRecords під Москвою, унікальна атмосфера якій зіграла не останню роль в процесі роботи над альбомом, саунд-продюсером виступив київський звукорежисер Олег Яшнік, який відомий своєю роботою з такими українськими артистами, як «Океан Ельзи», «Друга Ріка», «С.К.А.Й.», «Pianoбой». Мастеринг робив Скотт Лламас (Scott Llamas) на своїй студії в Каліфорнії. А на початку грудня в Києві розпочалися зйомки відеокліпу до пісні. Режисером кліпу став Віктор Скуратовський, оператор – Сергій Трифонов. В даний момент роботи над відео вже добігають кінця, і зовсім скоро кліп можна буде побачити на вітчизняних музичних телеканалах.

«Я записала цю пісню так, щоб вона відповідала всім моїм внутрішнім налаштуванням, не особливо переймаючись тим, наскільки вона вписується в сучасний український маркетинг. Я впевнена, що люди зможуть відрізнити те справжнє, що йде щиро зсередини мене, від пластмасового хламу, який нахабно нав'язують нам через блакитні ящики. Щодо саунду, то пісня досить незвичайна, і, здається, у нас вийшло не перевантажити її зайвими звуками і гітарними рифами. Вона в підсумку вийшла прозорою, повітряною і чуттєвою ».

 Нагадаємо, що Юлія Лорд отримала широку популярність завдяки фестивалю «Червона Рута'97», на якому вона завоювала друге місце в жанрі «поп-музика», і тим самим привернула увагу як українських меломанів, так і діячів вітчизняного шоубізу, наприклад таких, як Дмитро Прикордонний, який згодом і став її продюсером. У 1998 році вийшов її дебютний альбом «Танець Душ». Найбільшу популярність Юлія Лорд отримала завдяки відеокліпам «Танець Душ», «Фото / Брудна Як Ангел» (спільно з групою «Скрябін»), і «Дух Молоді» (кавер на пісню групи Nirvana «Smells Like Teen Spirit».