В Україні вшановуватимуть «золотих» письменників!

теґи: Золоті письменники України, Коронація слова, Люко Дашвар, Тетяна Логуш, Юрій Логуш

korona2Їх щороку «розшукуватимуть» з-поміж усіх літераторів країни, незалежно від того, мають вони «коронаційне» лауреатство, чи ні. Єдина умова для володаря золотої, з діамантами, корони – більш ніж стотисячний наклад виданого художнього твору.

Про це розповіли засновники літературного конкурсу «Коронація слова» Тетяна та Юрій Логуші, презентуючи 12-ту церемонію нагородження, що відбудеться 31 травня. З їхніх слів, «Золотих письменників України» «розшукуватимуть» уже впродовж наступних місяців, і десь у жовтні ми дізнаємося ім’я найпершого найпопулярнішого та найзатребуванішого автора.

– Заснувати цю відзнаку нас спонукала письменниця Люко Дашвар, чиї твори мають тиражі до двохсот тисяч примірників, – пояснила ініціативу korona1Тетяна Логуш.

З цієї нагоди щороку відбуватимуться такі собі «золоті вечірки». Про них розповіла Людмила Гарарук, директор розвитку Студії ювелірного дизайну HARARUK:

– Дуже хочеться, аби «Коронація слова» стала подією інтелектуального гламуру. Щоби на відміну від тих світських тусовок, які нині спостерігаємо, ця збирала під одним дахом золотий, креативний інтелект нації! Тож раз на рік плануємо проводити світські події, але щоб на них збиралися «золоті» автори та всі ті, хто їх підтримує. Словом, – перлини української культури…

Окрім цього пан Логуш розповів, що цьогоріч на конкурс «Коронація слова» надійшло понад шість тисяч літературних творів. Нагадав, що спершу ці роботи читали двоє експертів, відтак найкращі потрапляли до рук основного журі. Хто ці люди, засновники не виказують, мовляв, намагаємося уникнути будь-якого впливу на експертів з боку учасників конкурсу та інформаційних засобів інформації. Хто став лауреатом-2012, і засновники, і журі дізнаються на церемонії нагородження, коли відкриють конверти зі справжніми іменами авторів.

– Декількох авторів цьогоріч нагороджуватимемо спеціальними преміями, зокрема "за еротичний твір", "за історико-патріотичний твір" та "за соціально-психологічний твір", – додала пані Тетяна.     
DSC00381

– Хотів би наголосити, що мета нашого конкурсу – знаходити і доносити до читача те, що називається бестселерами, – пояснив пан Логуш. – Це та література, яка добре продається, себто популярна, – конкретизував. – Ми хочемо запропонувати читачеві вибір для задоволення: він може піти в театр, сходити в кіно, а може прочитати «коронаційну» книжку.

Пан Логуш додав, що за 12 років «Коронація слова» відкрила понад 250 нових імен (це автори, чиї твори раніше не друкувалися) та презентувала читачам понад 250 романів-лауреатів конкурсу.

Цікаво й те, що цьогоріч за музичну програму святкової церемонії відповідатиме український музикант, колишній соліст гурту Гайдамаки, Олександр Ярмола.