Презентації книг католицького священика зібрали найбільше відвідувачів Форуму видавців

теґи: 19 Міжнародний Форум Видавців у Львові, Бруно Ферреро, Презентації

В рамках Форуму видавців у Львові 15 вересня у конференц-залі Палацу мистецтв відбулася презентація двох нових книг отця Бруно Ферреро: "365 коротких історій для душі" та "Ваші діти мають лише вас. Тільки виховання може змінити світ".

Отець Бруно Ферреро — католицький священик-монах, який належить до Салезіянського Згромадження. Він народився в Італії, у Віларбассе, неподалік Турину, де закінчив семінарію і став священиком. Вивчав філософію, теологію, психологію, декілька років викладав у школі. Бруно Ферреро пише свої книжки на теми сім'ї, виховання, а також історії для маленьких дітей. Українською видано понад 20 його книг, які є бестселерами.

О 17 годині конференц-зал Палацу мистецтв був заповнений вщент. Люди стояли в проходах, сиділи на підлозі. Було кілька інвалідів на візках, милицях, батьки привели маленьких дітей. Загалом на презентацію зібралося більше 400 людей. Бруно Фереро італійською розповідав зміст своїх книг, повчав батьків як виховувати дітей. А дітей – як ставитися до батьків у будь-якому віці.

"Мої твори – це не витвори літературного мистецтва. Це речі, які є корисними. Якщо ці історії не є корисні вихователю, батькам, то я їх не даю. Найважливіша річ, щоб досягнути чого у житті, – це мати доброго батька. У одній з книг є 10 заповідей: перший обов'язок батька – це любити маму дітей, час до часу заміняти її. Бо важливо, щоб діти розуміли, що в сім'ї нема покоївок. Всі повинні працювати заради сім'ї. Якщо усі труднощі і відповідальність покласти лише на одну особу, через деякий час вона втомиться і не зможе більше робити цю роботу. Потрібно нагадати всім мамам: якщо ви зробите зі себе килимок, то з часом інші будуть витирати ноги об цей килимок. Тому важливо, щоб кожна особа мала свою правильну цінність. Повага в сім'ї – це найважливіша цінність. Кожен повинен поважати іншого завжди", – розповів Бруно Ферреро.

Це перший візит письменника в Україну, який відбудеться на запрошення салезіянського видавництва "Дон Боско".

Ольга ШВЕД, Джерело:  Gazeta.ua