НЕП: Ніч еротичної поезії в рамках 19-го Форуму видавців

теґи: Дмитро Лазуткін, Келя Ликеренко, Леся Мудрак, НЕП, Ніч еротичної поезії, Сергій Пантюк, Юрій Винничук

14 вересня, в рамках Форуму видавців, який проходить у Львові, пройшла Ніч еротичної поезії. Захід проходив у театрі "Воскресіння". Під час ночі шестеро молодих поетів читали свої еротичні вірші. Читання проходили у два кола. Модерували читання письменник Дмитро Лазуткін та Сергій Пантюк.  Спеціальним гостем був Юрій Винничук.

"Зараз я зачитаю вірш, який написав недавно, – сказав на заключному колі Винничук. – Він політичний. Отак завжди, зачитаєш на ночі еротичної поезії щось політичне, а наступного дня тебе у відділок тягнуть, обшуки в квартирі проводять. Отже, вірш 'Золотий унітаз'".

Минулого року після прочитання на ночі вірша "Убий підараса" у письменника були проблеми із міліцією. Його квартиру обшукували, викликали у відділок. У вірші побачили не пряме порівняння головного його об'єкту із Віктором Януковичем.

Найбільше серед молодих поетів вирізнялася Леся Мудрак. Вона не тільки еротичним голосом читала свої вірші. За її спиною двоє молодих людей театрально грали під її тон. В кінці читань поетеса просто розляглася на столі модераторів.

"Цього року мені не сподобалася Ніч еротичної поезії, – розповів Ілля Герасимчук. – Кожен автор намагався якнайбільше втиснути пошлих слів. І причому дуже недоречно. Таке враженя, що чим більше раз ти скажеш х*й, клітор чи сперма, то тим кращий буде вірш. Минулого року це все було більш виважено і внормовано. Та й вірші були дійсно веселі".



Павло ПАЛАМАРЧУК

Джерело: Gazeta.ua