Названо лауреатів премій імені Короленка та Ушакова

теґи: Валерія Богуславська, Володимир Короленко, Марина Муляр, Микола Ушаков, літературні премії

Стали відомими імена цьогорічних лауреатів премій, які присуджуються російськомовним письменникам України – імені Володимира Короленка та імені Миколи Ушакова.

Так, в ході голосування журі премії Короленка одноголосно висловилось за присудження премії повісті Марини Муляр «В режиме ожидания».

Марина Муляр народилася 1971 року в Києві, закінчила історичний факультет Київського університету. Зараз працює журналістом Редакції літературних програм Українського радіо.

Премія імені Миколи Ушакова була присуджена Валерії Богуславській за два томи перекладів російськомовних поетів України на українську мову «А українською – так!». Таке рішення також було одностайно підтримане усіма членами журі, що були присутні на засіданні.

Видання містить вірші поетів, які народилися, жили, працювали, або зараз живуть і працюють в У країні і писали (пишуть) вірші російською мовою. Почасти це вірші поетів, яких ми знаємо переважно як україномовних. Книга споряджена біографічними довідками в абетковому порядку та післямовою перекладачки, виконана на високому перекладацькому рівні, відкриває нові можливості художнього відображення багатонаціональної поезії України.

Валерія Богуславська народилася 19 січня 1939 року в Харкові. Авторка багатьох поетичних книжок, перекладів на українську мову М. Цвєтаєвої, Є. Маланюка, Дж. Гордона Байрона та інших. Член НСПУ з 2001-го року.

ualit.org