«Простір спогадів»: конкурс інсталяцій фестивалю візуальної культури «Візії»

теґи: конкурс

Вікно покинутого будинку, двері стародавнього храму, заржавілі гойдалки в саду… арки, мости і підземні переходи – тунелі крізь стіни спогадів, крізь час. Які фантоми мешкають у цих місцях? Які історії оживають, коли вкотре проходиш поруч? І які особисті спогади резонують з іншими часовими нашаруваннями та асоціаціями?

Фестиваль «Візії» запрошує всіх бажаючих пробудити «геніїв міста» та взяти участь у конкурсі «site-specific» відео-проектів «Простір спогадів».

«Простір спогадів» – це конкурс відео-інсталяцій, що інтегровані в міське середовище. За допомогою аудіовізуальних засобів обрані художниками місця, що мовчки бережуть пам'ять про події та випадкових перехожих, «заговорять» крізь багатошарові прозорі маски історій, дозволяючи глядачу наново відкрити та відчути різні куточки міста.

Умови участі

Для участі в конкурсі необхідно надіслати заявку на електронну пошту фестивалю vizii@photocult.com.ua з позначкою «Конкурс: Простір спогадів».

Заявка містить опис проекту та інформацію про автора. В описі вказуються: назва та концепція інсталяції; обрана міська локація та поверхні, на які буде проектуватися відео (супроводжується планом і схемою розташування обладнання); опис відеоконтенту (супроводжується електронними посиланнями на відео); додаткові елементи (об’єкти) інсталяції; технічні характеристики (необхідне обладнання – проектори, аудіосистема та ін.)

У конкурсній заявці обов’язково вказується авторство самого проекту та авторство матеріалів, які в ньому використовуються. Один учасник чи творча група може подати на розгляд тільки один проект.

Початок прийому заявок: 01.01.2013

Завершення прийому заявок: 01.03.2013

Після завершення прийому заявок всі проекти будуть розглянуті міжнародним журі, до складу якого увійдуть мистецтвознавці, куратори та медіа-художники. Авторам найцікавіших проектів буде надана організаційна та технічна підтримка для їхньої реалізації. Після оголошення результатів конкурсу відбудеться зустріч фіналістів з куратором проекту. 

Відкриття інсталяцій в міському просторі будуть проходити у вечірній час з 3 по 7 червня 2013 р. Тривалість роботи кожної інсталяції – від 1 дня до завершення фестивалю «Візії» (у залежності від обраної локації та концепції проекту).

Детальніше про Фестиваль http://photocult.com.ua/vizii_festival/vizii_festival_about